Näin selviät ilman rahaa – lue vinkit!

Rahaa kuluu helposti pikkuasioihin huomaamatta. Jos vietät yhden tai parikin päivää käyttämättä senttiäkään, voit oppia säästämisestä paljon.

1. Raavi ruoka kokoon jääkaapin tähteistä ja pakastimen yllätyksistä

Jos käytät hieman mielikuvitustasi, löydät taatusti kaapeistasi ainekset koko perheen ateriaan. Esimerkiksi juuressosekeiton voit pyöräyttää kokoon pakastevihanneksista ja tilkasta kermaa. Myös makaronilaatikko on jokaisen tähderuokailijan suosikki: makaronia löytyy yleensä valmiina kaapista ja sekaan voi laittaa mitä tahansa kasviksista sieniin ja lihaan.

2. Kulje työmatkat kävellen tai pyörällä

Bussimatkoihin ja bensaan kuluu yllättävän paljon rahaa. Hyödynnä oma energiasi ja kävele tai tartu pyörää sarvista!

3. Ota omat kahvit ja eväät mukaan

Pienet ostokset tulevat yllättävän kallliiksi: päivittäinen lounas ja muutama kuppi kahvia voivat olla päivässä yhteensä kaksikymmentä euroa, mikä tekee kuukaudessa jo uskomattomat neljäsataa.

Älä osta mitään -päivä on hyvä hetki muistaa, että lounaan voi ottaa kotoa mukaan, eikä kahvia tarvitse ostaa kahvilasta.

4. Pyydä ystävä kylään

Suunnittelitko meneväsi tänään ystävän kanssa elokuviin tai kahville? Pyydä hänet teille tai tehkää jotain, mikä ei vaadi rahaa – kuulumiset voi vaihtaa esimerkiksi lenkkipolulla ja samalla saatte punaiset posket palkinnoksi!

5. Keksi ajanvietettä, johon ei tarvitse käyttää rahaa

Viettäkää iltaa perheen kanssa yhdessä ilman, että rahaa kuluu: Lainatkaa vaikkapa perheen kanssa pino kirjoja ja elokuvia kirjastosta ja viettäkää ilta niitä katsellen. Mukavat asiat eivät aina vaadi rahaa, sillä tärkeintähän on loppujen lopuksi yhdessäolo.

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja