Näin saat valkoisemmat hampaat

Haaveiletko Hollywood-hymystä? Amerikkalaissivuston vinkeillä hoidat hampaitasi vastedes paremmin.

Hampaiden säännöllinen ja riittävä puhdistus on äärimmäisen tärkeää, mikäli haaveilet valkoisemmasta hymystä. Tehokas hampaidenhoito on hyvä ottaa tavaksi, sillä lipsahdukset värjäävät usein hampaat hyvinkin nopeasti.

Valitse oikeanlainen hammasharja

Hampaita tulisi harjata aamuin ja illoin noin kahden minuutin ajan. Aika saattaa tuntua pitkältä, mutta huolellinen harjaus vie todellisuudessa muutaman minuutin.

Hammasharjan tulisi olla joko soft- tai medium-vahvuinen – ei koskaan kova. Liian kova hammasharja saattaa vahingoittaa ikeniä, eikä lopputulos ole pitkällä tähtäimellä mukava tai liioin kauniskaan.

Paras hammasharja on sähköhammasharja. Sähköhammasharjat puhdistavat paremmin ja hellivät ikeniä.

Hammasharja – tai vaihtoehtoisesti sähköhammasharjan kärki tulisi vaihtaa kahden kuukauden välein. Vaihtoa on syytä harkita jo aiemmin, jos harjakset alkavat sojottaa.

Ole tarkka valkaisijasta

Valkaisevan hammastahnan käyttäjän on hyvä tarkastaa, ettei hammastahna hio hampaiden pintaa. Pidemmällä aikavälillä hammaskiillettä vaurioittava hammastahna saattaa edesauttaa jopa hampaiden värjäytymien syntymistä, sillä hampaan pinta rikkoutuu.

Markkinoilla on hammastahnoja, joiden teho ei perustu siihen, että mikrohiukkaset hiovat hampaan pintaa. Olisi hyvä valita tahna, joka vaikuttaa muulla tavoin.

Ensikertalaisen on syytä olla varovainen muiden valkaisevien tuotteiden kanssa. Aineet saattavat olla hyvinkin vahvoja ja aiheuttaa vihlontaa.

Anna hampaidesi kiiltää

Onnistuneen valkaisun jälkeen on äärimmäisen tärkeää vältellä värjääviä ruokia ja juomia. Etenkin punaviini ja kahvi on syytä jättää pois, mikäli mielii pitää hampaansa kiiltävän valkoisina.

Myös hampaanvälit on syytä puhdistaa huolellisesti tasaisin väliajoin. Hampaanvälitkin tummuvat helposti.


Lähde: Men's Health

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja