Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Näin saat suklaasta suussa sulavaa!

Julkaistu 20.12.2012 13:10(Päivitetty 12.02.2013 16:40)

Suklaaherkkuja tehdessä suklaan temperointi on erittäin tärkeää, jotta saat sileän ja kauniskiiltoisen lopputuloksen.

Suklaan temperointi

1. Lämmitä suklaa ensimmäiseen haluttuun lämpötilaan.

2. Liikuttele suklaata, kunnes se viilenee.

3. Ota suklaa uudelleen kulhoon ja lämmitä se toiseen haluttuun lämpötilaan.

4. Mittaa suklaan lämpötila mittarin avulla.

Temperointi tarkoittaa suklaan käyttämistä peräjälkeen tietyissä lämpötiloissa, jotta suklaan sisältämä kaakaovoi saadaan sileäksi, kauniskiiltoiseksi seokseksi. Temperointi saa suklaan kiiltäväksi ja entistä maukkaammaksi. Temperointi on tarpeen kun suklaaseen halutaan kaunis, pysyvä mattakiilto.

Temperoinnissa oikea lämpötila on kaiken A ja O, minkä takia lämpötilaa seurataan nestelämpömittarilla. Temperointi saa suklaan todellakin edukseen. Samettiseksi temperoitu suklaa maistuukin temperoimatonta herkullisemmalta!

Eri suklaalaaduille on olemassa tietyt, tarkat temperointilämpötilat.

Suklaa rouhitaan ja puolet siitä pannaan kulhoon. Kulhossa oleva suklaa sulatetaan ja lämmitetään vesihauteessa jäljempänä olevan taulukon osoittamaan ensimmäiseen lämpötilaan. Tavoiteltu lämpötila vaihtelee hiukan suklaan laadusta riippuen.

Kun haluttu lämpötila on saavutettu, loppu suklaarouhe lisätään ja suklaata sekoitellaan ruokalusikalla tai nuolijalla rauhallisesti kunnes suklaa on saavuttanut taulukossa esitetyn toisen lämpötilan.

Suklaan voi jäähdyttää myös levittämällä sen huoneenlämpöiselle marmorilevylle ja liikuttelemalla sitä siinä rauhallisin liikkein metallilastan avulla. Suklaan saavuttaessa toisen, ensimmäistä matalamman tavoitelämpötilan, se kaavitaan takaisin kulhoon ja lämmitetään vesihauteessa vielä kolmanteen lämpötilaan.

Jokainen suklaalaatu on temperoitava eri tavoin. Taulukossa on esitetty kolme lämpötilaa, joissa kyseinen suklaalaatu temperoituu.

1. vaihe 2. vaihe 3. vaihe

Tumma suklaa 48-50 27-28 31-32

Maitosuklaa 45 26-27 30

Valkoinen suklaa 40 26-27 25-29

Kaada suklaa muotteihin ja hyydytä jääkaapissa noin 20 minuutin ajan.

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloaAkis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:09
    Terveys ja hyvinvointi

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat