Näin saat hiuksiisi helposti uuden ilmeen

Hiusten väriä tai kampausta vaihtamalla saa helposti vaihtelua ulkonäköön. Meikkitaiteilija Riia Koivisto kertoo, kuinka valita itselle sopiva malli ja miten hiuksiin saa vaihtelua kiharoilla.

Sopiva hiusmalli löytyy parhaiten yhteistyössä kampaajan kanssa. Hän osaa kuunnella toiveitasi ja valita kasvonpiirteillesi ja väreihisi sopivan mallin. Väriä valitessa kannattaa muistaa, että punaiset värit haalistuvat helpoiten. Käyttämällä värjätylle tukalle tarkoitettua sampoota ja hoitoainetta värin kesto kuitenkin pitenee ja kutrit pysyvät kiiltävinä.

Jos haluat vaaleamman ilmeen, kokeile vaalennuksen sijaan hellävaraisempaa raidoitusta, joka tekee lookista heti eläväisemmän näköisen. Polkkatukka on myös aina muodikas, helppohoitoinen ja tyylikäs.

Kiharat foliopatukoilla

Vaihtelua hiuksiin saat kiharoilla, joista tulee luonnollisennäköiset foliopatukoilla.

– Voit askarrella foliosta patukat ja rullata ne tukkaan reilun kokoisissa osioissa. Mitä suurempi osio, sitä isompaa ja pehmeämpää kiharaa saat ja toisinpäin. Sormikiharat ja letit ovat myös kätevät kotikihartamiseen.

Piipparit, muotoiluraudat, lämpö- tai tarrarullat toimivat myös erinomaisesti niin pitkään kuin lyhyeenkin tukkaan.

– Käytä kiharakampauksen tueksi lämpöaktiivista muotovaahtoa tai kampausnestettä, joka antaa ryhtiä kampaukseen ja suojaa hiuksia lämmön haitallisilta vaikutuksilta. Testaa esimerkiksi Nivean Volume Sensation Express Styler muotoilunestettä tai Diamond Gloss muotovaahtoa, Koivisto opastaa.

Hoida hiuksia oikein

Hiukset kaipaavat ympäri vuoden hellävaraista hoitoa. Valitse tuotteet hiustyyppisi mukaan. Takkuhiuksille sopii esimerkiksi Nivean Straight & Easy -tuotteet.

– Käytä pesuun Straight & Easy -shampoota ja hoitoainetta. Takkutukan selvittää Straight & Easy Treatment hiuksiin jätettävä hoitovoide. Hoitovoide suojaa hiuksia kosteudelta ja pitää siksi pörröisyyden kurissa. Se hoitaa ja kosteuttaa ja selvittää siis takkuisuuden helposti, Koivisto kertoo.

Naamio voi olla tarpeen esimerkiksi silloin, kun hiukset kaipaavat intensiivisempää hoitoa. Intense Repair -naamio on täyteläinen emulsio, joka hoitaa kuivia hiuksia. Värjätyille hiuksille tarkoitettu Color Protection -naamio korjaa hiusten vaurioita, tekee hiuksista sileät sekä ylläpitää värin säilymistä. Levitettäessä hiuksiin hoitavat helmet avautuvat ja tehoaineet parantavat aktiivisesti värin intensiivisyyttä.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat