Näin rakennekynnet voivat pilata omat kyntesi

Rakenne- ja tekokynsien kanssa kannattaa olla tarkkana, ellei halua pilatta omia, luonnollisia kynsiään.

Rakenne- ja tekokynnet ja saattavat näyttää tyylikkäiltä ja naisellisilta, mutta asiantuntijat varoittelevat, että ne saattavat aiheuttaa vakavaa vahinkoa omille kynsillesi – ainakin jos kynnet yrittää saada halvalla tai niitä ei huolla ammattilaisella säännöllisesti. Vihertävät kynnet, rakkulat ja repeytymät ovat tulleet tutuksi kauneusalan ammattilaisille kynsivillityksen myötä.

– Jos pitäisit laastaria ihollasi viikkotolkulla, ihostasi tulisi hyvin vettynyt ja altis bakteereille. Luot kasvualustan sienien aiheuttamille tulehduksille ja pöpöille, kertoo kauneus- ja ihoterapeutti Louise Thomas-Minns.

Jos esimerkiksi oman kynnen ja rakennekynnen väliin jää rako, sinne voi jäädä vettä, jolloin bakteerien kehittyminen voi alkaa. Thomas-Minns suosittelee heittämään hyvästit akryylille ja hemmottelemaan luonnollisia kynsiäsi esimerkiksi manikyyrillä. Mikäli haluat kuitenkin rakennekynnet, ne kannattaa vaihtaa kahden viikon välein ammattilaisella.

Feikkikynsiin mieltyneiden kannattaa Thomas-Minnsin mukaan myös välttää turhan edullisia salonkeja, sillä he saattavat käyttää halpoja liimoja – niiden kemikaalit puolestaan saattavat aiheuttaa allergisia reaktioita kuten ihottumaa ja rakkuloita ihoon. Edulliset liikkeet eivät toki suoraan tarkoita huonoa jälkeä, mutta tasokkaassa liikkeessä voi olla varma tuotteiden ja tekniikan laadusta sekä tekijän ammattitaidosta.

Tärkeintä on, että mikäli hoito ei tunnu mukavalta, älä ota sitä. Kynsien on tarkoitus olla hemmottelua, ei kidutusta!


MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja