Näin parannat iPhonen akunkestoa – 10 vinkkiä

IPhone lukeutuu akun kestoa mitattaessa parempaan keskiluokkaan. Paljon on kiinni siitä, miten käytät älypuhelintasi. Oikeilla toimilla voit pidentää selvästi iPhonen akun kestoa.

Jos käytössäsi on Applen uusin iOS 9 -käyttöjärjestelmä, voit tarkastella eri sovellusten akun kulutusta asetusvalikosta kohdasta Akku. Työkalu on erinomainen apu akkusyöppöjen sovellusten tunnistamiseen.

IPhone-käyttäjä voi parantaa akun kestoa useilla keinoilla. Me listasimme 10 parasta.

10 tapaa parantaa iPhonesi akunkestoa

1. Sulje Facebook-sovelluksen paikannuspalvelu. Äskettäin selvisi, että Facebookin mobiilisovellus kuluttaa rutkasti enemmän akkua kuin on uskottu. Osasyynä tähän on sovelluksen käyttämä gps-paikannus. Voit kieltää Facebook-sovelluksen käyttämästä paikannusta iPhonesi asetuksista.

2. Kytke ohjelmien päivitys taustalla pois päältä. Asetusvalikosta voit kytkeä halutun sovelluksen taustapäivityksen pois käytöstä. Tällöin kyseinen sovellus ei voi päivittää itseään silloin, kun käytät jotain toista sovellusta.

3. Kytke sähköpostin push-toiminto pois päältä. Asetusvalikon kohdasta Posti, yhteystiedot, kalenterit voit määritellä, kuinka usein sähköpostisovellus hakee palvelimelta uusia viestejä. Kohdasta Hae uudet tiedot voit säätää ajaksi esimerkiksi 15 minuuttia. Jos kytket päälle push-toiminnon, puhelin hakee viestejä palvelimelta aina kuin se on mahdollista. Tämä kuluttaa akkua enemmän kuin viestien haku harvemmin.

4. Säädä sovellusten ilmoitukset. Asetusvalikon kohdasta Ilmoitukset voit määritellä, miten sovellukset ilmoittavat viesteistä tai sovelluksen tapahtumista. Jokainen ilmoitus kuluttaa älypuhelimen akkua, joten eniten akkua säästät, kun et salli ilmoituksia lainkaan.

5. Kiellä automaattiset iTunes-päivitykset. Apple tarjoaa iPhone-käyttäjille mahdollisuutta sallia automaattiset sovellusten päivitykset. Toiminnon voit kytkeä pois päältä asetusvalikosta kohdasta App- ja iTunes Store. Voit myös valita, päivitetäänkö ohjelmat wi-fi-verkossa vai myös mobiilidatalla.

6. Vältä pahimpia akkusyöppösovelluksia. Näitä ovat esimerkiksi Netflix, Youtube, Facebook, Spotify, WhatsApp, Tinder ja Skype.

7. Sulje bluetooth. Kun et tarvitse bluetooth-yhteyttä, sulje se. Bluetoothin ollessa päällä puhelin etsii jatkuvasti langattomia laitteita lähistöltä.

8. Pienennä näytön kirkkautta. Näyttö on merkittävä akkuvarausta vähentävä komponentti. Pienentämällä näytön kirkkautta voit säästää akkua silloin, kun ylimääräiselle virralle on eniten tarvetta. Voit muuttaa kirkkautta menemällä asetuksissa valikkoon Näyttö ja kirkkaus.

9. Säädä näytön automaattilukitus. Asetusvalikon kohdasta Yleiset —> Automaattilukitus voit määritellä, milloin näyttö lukittuu. Lyhin aika on 30 sekuntia. Tällöin akkua säästyy eniten.

10. Käytä Alhaisen virran tilaa. Jos lähistöllä ei ole laturia ja akkupalkki hupenee liian nopeasti, voit kytkeä iPhonen virransäästötilaan. Ominaisuus on käytössä uusimmassa iOS 9 -käyttöjärjestelmässä. Ominaisuuden saat päälle asetusvalikosta kohdasta Akku.

Lue myös:

    Uusimmat