Saitko iPhone 7:n jumiin? Näin herätät sen henkiin

iPhone 7:ssä on uudenlainen kotipainike, minkä vuoksi resetoinnissa hyödynnetään nyt laitteen muita painikkeita. Apple on muuttanut iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -puhelinmalleissaan aiempaa iPhonen resetointi- ja palautuskäytäntöä.

Syynä muutokselle on uusi kotipainike, joka ei ole enää varsinainen fyysinen painike vaan kosketuksen tunnistava alue. Aiemmin iPhone resetoitiin pitämällä painettunalukitus- ja kotipainikkeita.

---

Näin resetoit iPhone 7:n

Resetointi tarkoittaa käytännössä pakotettua uudelleenkäynnistystä. Se voi tulla tarpeeseen laitteen jumittuessa täysin tai antaessa virheilmoituksia.

1. Paina ja pidä alhaalla iPhone 7 ja iPhone 7 Plussan oikealta reunalta löytyvää virta/lukituspainiketta.

2. Samallapaina ja pidä alhaalla myös vasemmalta reunalta löytyvää alempaa, äänenvoimakkuutta normaalisti vähentävää painiketta.

3. Pidä molempia edellä mainittuja painikkeita painettuna, kunnes näytölle ilmestyy Applen omenalogo.

---

Näin otat käyttöön DFU-tilan iPhone 7:ssä

DFU-tila eli laitteen ohjelmiston päivitystila voi olla tarpeen hankalimpien ongelmien ratkomisessa. Se mahdollistaa ohjelmiston päivittämisen haluttuun versioon tietokoneen avustuksella ja iOS:n palauttamisen muuhun kuin viimeisimpään versioon.

1. Sammuta iPhone 7 / iPhone 7 Plus ja yhdistä se tietokoneeseen kaapelilla.

2. Käynnistä iTunes tietokoneella.

3. Paina ja pidä alhaalla kolmen sekunnin ajan iPhone 7 ja iPhone 7 Plussan oikealta reunalta löytyvää virta/lukituspainiketta.

4. Samalla lukituspainike edelleen alas painettuna,paina ja pidä alhaalla myös vasemmalta reunalta löytyvää alempaa, äänenvoimakkuutta normaalisti vähentävää painiketta. Pidä molempia painikkeita yhtäaikaisesti painettuna 10 sekunnin ajan.

5. Vapauta lukituspainike mutta pidääänenvoimakkuuspainikepainettuna vielä noin 5 sekunnin ajan.

6. iPhone 7:n näytön pitäisi säilyä mustana ja jaietokoneen näytöllä pitäisi näkyä viesti, joka kertoo palautustilassa havaitusta iPhonesta.

Mikäli edellisten vaiheiden aikana puhelimen näytöllä näkyy Apple-logo tai kehotus kytkeä laite iTunesiin, on ohjeiden suorittaminen epäonnistunut ja se täytyy aloittaa vain alusta uudelleen sammuttamalla iPhone 7.

Onnistuneen DFU-tilan kytkemisen jälkeen iTunesin pitäisi kertoa iPhonen olevan palautustilassa ja tarjota vaihtoehdot päivitysten tarkistamiselle ja palauttamiselle.

Pois DFU-tilan voi kytkeä resetoimalla eli pitämällä lukitus- ja äänenvoimakkuuden vähennys -painikkeita painettuna, kunnes Apple-logo näkyy iPhone 7:n näytöllä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja