Mainos

Näin pääset pois vuokraloukusta – ensiasunnon osto käy nyt entistä helpommin

Ensimmäisestä omasta kodista haaveilevan ei välttämättä tarvitse säästää vuosia asuntolainan omarahoitusosuutta varten. Uusi palvelu mahdollistaa omaan kotiin säästämisen samalla tulevassa unelmakodissaan vuokralla asuen.

Oma koti on monen haaveissa jossain elämän vaiheessa. Ensiasunnon osto on iso päätös ja sopivan asunnon löytäminen voi tuntua haastavalta. Ensimmäisen oman kodin ostoon tarvitaan säästöjä, perehtymistä asuntomarkkinoihin ja tutustumista muihin asumiskuluihin, joita omistusasumisesta koituu. Toisinaan unelmien kodista joutuu kilpailemaan monen muun kiinnostuneen ostajan kanssa.

Ensiasunnosta haaveilevalle omarahoitusosuuden kerryttäminen vuokralla asuessa voi olla oma haastava lukunsa. Valtaosa kuukausittaisista kuluista tipahtaa vuokranantajan taskuun, ja oman varallisuuden kerryttäminen käy hitaasti.

Asu vuokralla – lunasta myöhemmin omaksi

Erilaisten rahoitusmuotojen yleistyessä voi ensiasuntoon päästä kiinni myös vuokralla asumalla ja samalla omaan kotiin säästäen. Yksi uudenlaisista väylistä ensiasunnon ostoon on viime keväästä asti ollut Lehto Raha -palvelu, joka tarjoaa uudiskohdeasuntoja 18–­­­39-vuotiaille ensiasunnosta haaveileville.

Asuntoon muutetaan vuokrasopimuksella vuokralle yhdeksi vuodeksi, jonka aikana asukas kerryttää vuokraa maksaessaan samalla omarahoitusosuutta asunnon myöhempää ostoa varten. Asunnon ostoa varten tarvittavan omarahoitusosuuden voi siis saada kasaan vuodessa.

Vuokrasopimuksen päätyttyä asukas voi hakea asuntolainaa helposti joko Lehto Rahan yhteistyöpankilta Nooa Säästöpankilta tai haluamaltaan pankilta. Vuoden aikana kertynyt omarahoitusosuus vähennetään asunnon hinnasta, jos muut ehdot asunnon ostamiseen täyttyvät.

Parhaimmillaan asukas voi säästää tuhansia euroja Lehto Raha -palvelun avulla verraten siihen, että omaan asuntoon säästäisi tavallisessa vuokra-asunnossa asuen ja säästötiliään kartuttaen.

Ensimmäinen oma asunto uudiskohteesta

Usein ensimmäinen oma asunto löytyy vanhasta taloyhtiöstä, jossa suuret remontit voivat olla lähitulevaisuudessa ajankohtaisia. Putki- tai julkisivuremontti voi kustantaa jopa kymmeniä tuhansia euroja ja tuoda siten ensiasunnon ostajan harteille hienoisen lisäpainon.

Remontoitujen vanhojen asuntojen hinnat sen sijaan lähentelevät jo uusien asuntojen arvoa. Silti harva ensimmäisen oman asunnon ostaja päätyy uudiskohteeseen, vaikka se voisi olla mahdollista.

Uudessa asunnossa on kuitenkin puolensa: huolettomaan ja remonttivapaaseen asuntoon voi muuttaa heti, uutuuttaan kiiltävät pinnat saa sisustaa mielensä mukaan ja asunto säilyttää hyvin arvonsa. Uudessa asunnossa ei ole myöskään tulossa isoja korjaustarpeita vuosikymmeniin.

Miten Lehto Raha -asuntoa voi hakea?

1. Tutustu asuntoihin ja etsi itsellesi unelmien koti osoitteesta asunnot.lehto.fi.

2. Täytä hakemus, tapaa pankin yhteyshenkilö ja tutustu asuntoon asuntomyynnissä.

3. Hae vuokra-ajan päätteeksi asuntolainaa yhteistyöpankilta tai muulta valitsemaltasi pankilta.

4. Lunasta asunto omaksesi palvelun maksaman omarahoitusosuuden avulla.

Kiinnostuitko? Lue lisää asunnot.lehto.fi ja lehtoraha.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja