Näin pääset eroon oikukkaasta pihkatahrasta!

Marttojen erikoisneuvoja Päivi Jukkara ohjeistaa, kuinka haasteelliset pihkatahrat saa poistettua vaatteista. Samainen keino tehoaa myös hintalapputahroihin.

Pihka on hyvin oikukas poistaa, joten kannattaa välttää näiden tahrojen saamista. Marttojen erikoisneuvojan vinkeillä pääsee kuitenkin myös hankalista tahroista eroon.

– Pihka lähtee aika huonosti, mutta voisi kokeilla yhtä isoäidin vinkkiä. Kaupan hintalapputahrojen poistoon voi käyttää ruokaöljyä ja tämä sopii myös pihkan käsittelyyn. Ruokaöljyä voi levittää tahraan suoraan käsin ja pehmittää pihka niin ja rapsuttaa se sitten pois, erikoisneuvoja ohjeistaa.

Jos hyödyntää ruokaöljyä tulee muistaa, että sen jälkeen täytyy poistaa rasvasta jäävä läikkä. Halutessaan voi hyödyntää myös keinoja, joiden jälkeen ei tarvitse huolehtia rasvaläikistä.

– Pihkan voi myös jäädyttää laittamalla se pakastimeen ja sitten raaputtaa pois, Jukkara kertoo.

Tehokkaat tahranpoistoaineet ja rapsuttaminen saattavat vahingoittaa vaatekappaletta, joten erikoisneuvoja muistuttaakin, että ensiksi tahranpoistoainetta kannattaa testata vaatteen nurjalla puolella.

– Sappisaippua on hyvä keino pihkan poistamiseen. Vaatteen pesu kannattaa suorittaa mahdollisesti 60 asteessa tai muutoin hoito-ohjeiden mukaisesti, Jukkara toteaa.

Lue lisää:

Ira Juvonen, ira.juvonen@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat