Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Näin pääset bikinikuntoon herkuttelemalla

Julkaistu 22.02.2012 15:31

Unohda kalorien laskeminen ja nuivan salaatin närppiminen hikilenkin jälkeen. Bikinikuntoon pääsee parhaiten maltillisella herkuttelulla!

Kuinka elää herkullista elämää, mutta pysyä silti hoikkana ja kauniina? Ranskattaren ruokavuosi -kirjan kirjoittanut Mireille Guiliano tietää: ryhdy kokkaamaan itse ja nauti ruuista sydämesi kyllyydestä, maltillisuutta kuitenkaan unohtamatta.

Kokkaa itse ja nauti

Tiedämme etukäteen jo sen, että itse kokatessamme pystymme kontrolloimaan käytettävän rasvan, sokerin ja suolan määrää, joita usein kätkeytyy valtaisia määriä valmiiksi tehtyihin aterioihin. Guilianon ajatusmalli ei kuitenkaan rajoitu pelkästään tähän. Hänen mukaansa kauhan varressa itse hyöriminen muuttaa suhtautumistamme itse ruokaan: se ei enää näyttäydy kilojamme lisäävänä vihollisena vaan ystävänämme.

Guilianon teesit perustuvat naisen itsensä mukaan maalaisjärkeen. Lisämakua ruokiin saa kalorimäärää kohottamatta yrteillä, mausteilla, sitruunamehulla sekä viinietikalla, joka itse asiassa tekee hyvää myös ihollesi, hiuksillesi ja olotilallesi. Sokerin tilalla taas voi käyttää hunajaa.

Parasta Guilianon opeissa on, että herkuttelu ei missään nimessä ole pannassa – kunhan homman pitää hanskassa. Esimerkiksi viinilasillisen nauttiminen juustoherkun kanssa on ehdottomasti suositeltavaa. Yksi Guilianon kirjan kappaleista on jopa nimeltään Aina silloin tällöin vähän shampanjaa. Siinäpä dieetti, jota kuka tahansa haluaa noudattaa.

Näin pysyt hoikkana kuin ranskalainen

Tässä Mireille Guilianon avaimet terveelliseen, mutta herkulliseen syömiseen.

1. Syö kolme kunnon ateriaa: aamiainen, lounas ja päivällinen. Älä napostele niiden välissä. Rajoita hiilihydraattien ja sokerin määrää aamiaisella, äläkä jätä väliin lounasta – muuten ylensyöt päivällisellä.

2. Tee päivällisistäsi kolmen ruokalajin sessioita. Annosten vaihtelu pidentää päivällisen kestoa ja tekee siitä muutenkin merkityksellisemmän tapahtuman. Kolmen ruokalajin päivällinen syntyy helposti arkiruuistakin: ensimmäiseksi ja viimeiseksi ruokalajiksi passaavat hyvin vaikkapa viipaloitu tomaatti sekä osiin jaettu päärynä.

3. Huolehdi, että pääruokalautasellasi on ainakin kolmea eri väriä. Siinä on ravitsemuksellista järkeä, ja ruuan pitäisi antaa myös visuaalista mielihyvää.

4. Sisällytä joka ateriaan sopivassa suhteessa proteiinia, rasvoja ja hiilihydraatteja.

5. Pidä mielessä kolme perusasiaa: nauti joka ateriastasi. Syö hitaasti ja pidä annoskoko kohtuuden rajoissa. Muista, että kolme ensimmäistä haukkaisua maistuvat aina parhaimmilta. Liiku säännöllisesti ja juo paljon vettä.

(MTV3

Lisää aiheesta:

Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut" Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiäRavintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä" Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivääNyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:21
    Perhe

    Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"

  • Eilen16:55
    Moottorikelkat

    Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut"

  • Eilen14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • Eilen11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • Eilen09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää