Unohda kalorien laskeminen ja nuivan salaatin närppiminen hikilenkin jälkeen. Bikinikuntoon pääsee parhaiten maltillisella herkuttelulla!
Kuinka elää herkullista elämää, mutta pysyä silti hoikkana ja kauniina? Ranskattaren ruokavuosi -kirjan kirjoittanut Mireille Guiliano tietää: ryhdy kokkaamaan itse ja nauti ruuista sydämesi kyllyydestä, maltillisuutta kuitenkaan unohtamatta.
Kokkaa itse ja nauti
Tiedämme etukäteen jo sen, että itse kokatessamme pystymme kontrolloimaan käytettävän rasvan, sokerin ja suolan määrää, joita usein kätkeytyy valtaisia määriä valmiiksi tehtyihin aterioihin. Guilianon ajatusmalli ei kuitenkaan rajoitu pelkästään tähän. Hänen mukaansa kauhan varressa itse hyöriminen muuttaa suhtautumistamme itse ruokaan: se ei enää näyttäydy kilojamme lisäävänä vihollisena vaan ystävänämme.
Guilianon teesit perustuvat naisen itsensä mukaan maalaisjärkeen. Lisämakua ruokiin saa kalorimäärää kohottamatta yrteillä, mausteilla, sitruunamehulla sekä viinietikalla, joka itse asiassa tekee hyvää myös ihollesi, hiuksillesi ja olotilallesi. Sokerin tilalla taas voi käyttää hunajaa.
Parasta Guilianon opeissa on, että herkuttelu ei missään nimessä ole pannassa – kunhan homman pitää hanskassa. Esimerkiksi viinilasillisen nauttiminen juustoherkun kanssa on ehdottomasti suositeltavaa. Yksi Guilianon kirjan kappaleista on jopa nimeltään Aina silloin tällöin vähän shampanjaa. Siinäpä dieetti, jota kuka tahansa haluaa noudattaa.

