Näin outoja muotiin liittyviä lakeja Amerikassa on voimassa

Amerikkalaiset lait kummastuttavat aika ajoin suomalaisia. The Gloss -sivuston kokoamalla listalla tietyissä Amerikan osavaltioissa tai kaupungeissa voimassaolevat muotia ja pukeutumista koskevat lait herättävät niin ikään paljon kysymyksiä.

Florida, Sarasota

Floridassa on kiellettyä laulaa silloin, kun yllä on yksinomaan uimapuku. Uimapuvussa on siis kiinnitettävä täällä erityishuomiota omaan ulosantiin, jottei rikkoisi lakia.

Ohio, Cleveland

Ohion lain mukaan naiset eivät saa käyttää kiiltonahkakenkiä. Lain tarkoitus on suojella miehiä näkemästä heijastumia naisten alusvaatteista.

Georgia

Georgian laki kieltää vaihtamasta näyteikkunoiden nukkejen vaatteita ilman, että näyteikkunat peitetään. Syytä mallinukkejen piilottelun taustalla ei ole tiedossa.

Pohjois-Dakota, Fargo

Fargossa voi joutua vankilaan, jos käyttää hattua tanssiessaan. Paikallisen lain mukaan hattupäitä voidaan rankaista päähineen käytön vuoksi myös silloin, kun hattua käyttää paikassa, jossa ihmiset tapaavat tanssia, vaikkei itse tanssiaskelia ottaisikaan.

Kansas, Natoma

Kansasissa on voimassa laki, jonka mukaan raitapaitaista henkilöä ei saa heittää veitsellä.

Arizona, Nogales

Arizonan Nogalesissa on kiellettyä käyttää sukkanauhoja.

California, San Francisco

San franciscolainen laki kieltää pesemästä autoa käytetyillä alusvaatteilla.

Texas, Mesquite

Tässä paikassa lasten ei lain mukaan ole sallittua leikata tai värjätä hiuksiaan erikoisesti. Aikuisten kohdalla laissa ei ole kuitenkaan vastaavaa määräystä.

Pohjois-Carolina

Pohjois-carolinalaiskaupunki Fountain Innin lain mukaan hevoset eivät saa tulla kaupunkiin lainkaan, jos näillä ei ole jalassaan housuja.

MTV3/Helmi

Lähde: The Gloss

Kuva: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja