Mainos

Vinkki: Näin otat käyttöön salaiset viestit Facebook Messengerissä

Facebook on nyt tuonut Messenger-viestisovelluksensa salaiset viestit kaikille käyttäjille.

Salaiset viestit Facebook Messengerissä tarkoittavat alusta loppuun, laitteesta toiseen täysin salattuja, kryptattuja viestejä, joita edes Facebookin algoritmit ja muut ohjelmistot eivät pääse lukemaan – eikä se tietoja näin voi luettavassa muodossa viranomaisillekaan luovuttaa.

Lisäksi Facebook Messenger tarjoaa Snapchatista tutun mahdollisuuden asettaasalattujen viestiketjujen viesteille ajastimen, jonka ajan jälkeen viesti katoaa näkyvistä keskustelusta vastaanottajan sen avattua.

Salattujen viestien käyttöönotto on helppoa. iPhonella se onnistuu suoraan Messengerin etusivun oikeasta yläkulmasta uuden viestin kuvaketta painamalla ja valitsemalla tämän jälkeen samasta kohdasta uusi viesti salaiseksi. Tämän jälkeen Messenger kysyy, määritetäänkö puhelin oletuslaitteeksi.

Messengerin salaisia viestejä voi kerrallaan käyttää vain yhdellä laitteella.

Android-puhelimessa salaiset viestiketjut täytyy ensin kytkeä käydä kytkemässä päälle Messengerin asetuksista. Nämä asetukset löytyvät Messengerin yläreunan viiden välilehtikuvakkeen oikeasta laidasta löytyvänhenkilökuvakkeen takaa ja selaamalla alas kohtaan Salaiset viestiketjut.Kun asetuksista salaiset viestiketjut on kytketty päälle, tuleeuutta viestiketjua aloitettaessa hakukentän osaksi oikeaan yläkulmaan tarjolle uutena mahdollisuutena lukkokuvake, josta viestiketjun voi vaihtaa salaiseksi.Uusi viestiketju Messengerin Android-versiossa aloitetaankotinäkymän oikean alakulman plussakuvakkeesta.

Salaisissa viestiketjuissa voi lähettää tekstiä, kuvia ja tarroja. Sen sijaan GIF-kuvia tai muita Messenger-lisäsovellusten sisältöjä ei voi lähettää eivätkä puhelut tai videopuhelut ole niiden kautta mahdollisia.

Facebook Messengerin salatut viestit vaativat ajan tasalle päivitetyn version sovelluksesta. Uusimmat päivitykset löytyvät iPhonelle App Storesta ja Androidille Google Playsta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.