Näin opit rakastamaan alastonta vartaloasi – "herätä sensuellinen puolesi jo aamusta"

Milloin viimeksi olet katsonut itseäsi peilistä – täysin alastomana? Entä milloin viimeksi olet uskaltanut olla täysin ilkosillasi kumppanisi edessä, ilman epätoivoista peittelyä tai oman kehon herjaamista? Unohda moinen arastelu: opettele rakastaan itseäsi ja sitä, miltä alastomana olo tuntuu.

Oman alastomuuden alituinen välttely voi vähentää omaa kehontuntemustasi, kuten myös itseluottamustasi sekä seksuaalisen mielihyvän kokemista.

Vaikka Suomessa alastomuus ei ole niinkään tabu ja saunaan marssitaan reippaasti ilkosillaan, on silti esimerkiksi makuukammarin puolella tapahtuva lihallinen nautinto usein peitelty peitoin, eikä peilin edessä haluta seistä ilman rihman kiertämää omaa aatamin asua ihaillen.

Vaikka moni saattaa ajatella, ettei oman "ei-niin-täydellisen" -kropan kanssa tarvitse tullakaan sinuksi, älä lankea tähän ajattelutapaan! Alastomuus ei ole vain tiettyjen ihmisvartaloiden etuoikeus, tai sallittua ainoastaan kun valot ovat pois päältä. Jokaisen ihmisen vartalo on nautinnon lähde – oman itsensä ja oman vartalonsa hyväksyminen myös ylläpitää tätä nautinnon lähdettä ja vastaanottamista.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse seistä tuntikaupalla tapittaen itseäsi peilin edessä ilman vaatteita. Kokeile vaikka toteuttaa aamurutiinejasi ilman vaatteita: laita hiuksesi tai juo lasillinen appelsiinimehua ennen kuin puet päällesi. Kokeile nukkua koko yön täysin alastomana.

Se kuinka hyväksi tunnet itsesi omissa nahoissasi, myös vaikuttaa omaan seksuaaliseen mielihyvääsi ja itsetuntemukseesi. Rakasta itseäsi, ja rakasta myös vartaloasi. Sinun vartalosi on ainutlaatuinen: miksi sitä pitäisi hävetä?

Kokeile näitä kikkoja olemaan sinut vartalosi kanssa:

1. Kun menet aamulla suihkuun, älä kitsastele lempisuihkugeeliesi kanssa: osta kylpyhuoneen puolelle herkullisen tuoksuisia ja ihoa pehmentäviä tuotteita, joilla hemmottelet itseäsi ja ihoasi. Herätä oma sensuellinen puolesi jo heti aamusta!

2. Käytä alusvaatteita, jotka ovat mukavat, mutta myös seksikkäät – ja jotka saavat sinut tuntemaan olosi seksikkääksi. Unohda mummokalsarit, "arkipöksyt" tai huonoksi menneet, lähes rikkinäiset rintaliivit. Panosta alusvaatteisiisi.

3. Kiinnitä huomiota omaan ryhtiisi: vedä hartiat taaksepäin, suorista selkäsi ja nosta leukaasi. Jo pelkkä asennon muutos voi tehdä olostasi itsevarmemman.

4. Pistä merkille, miltä silkkinen yöpuku tuntuu ihoasi vasten, miten vartalovoide pehmentää ihoasi ja niin edelleen. Kokeile mennä nukkumaan alastomana ja nauti pehmeiden lakanoiden tunteesta omaa hipiääsi vasten.

5. Hyväksy mieluummin omat puutteesi ja negatiiviset ajatuksesi ("Vihaan vatsaani", "Olen liian lihava / laiha"), kuin että yrittäisit kieltää ne täysin. Ymmärrä, etteivät negatiiviset ajatukset ole totta, eivätkä ne ole osa sinua. Kun et taistele niitä vastaan, saatat yllättyä kuinka nopeasti ne alkavat hälvetä. Yritä muuttaa ajattelutapaasi ja kerro itsellesi mistä pidät: "Minulla on pehmeä iho", "Reiteni ovat ihanan täyteläiset", ja niin edelleen.

6. Hemmottele itseäsi fyysisin keinoin. Tutustu omaan kroppaasi lähemmin, käy hierojalla, nauti kunnon vaahtokylvystä. Ja harrasta seksiä kumppanisi kanssa – nauttien omasta ja hänen kropastaan (ja mieluiten kauttaaltaan alasti).

Lähde: Drlauraberman.com


Juttu julkaistu aiemmin helmikuussa 2013. Otsikkoa muutettu.

Lue myös:

    Uusimmat