Näin nostat maljan rakkaudelle

Hyvä juhlapuhe on henkilökohtainen, hauska ja lyhyt. Mitä muuta tulisi ottaa huomioon hääparia onnitellessaan?

Kun kyse on puheen pitämisestä, moni muistelee tuskalla liian pitkiä tai kuivia ohjelmanumeroita. Onkin siis aika opetella puheen pitämisen kultaiset säännöt!

Kihlajaiset

Kihlajaismaljan tulisi olla lyhyt ja suloinen. Opettele ulkoa kaunis aforismi tai viisas sananparsi. Puhu kovalla äänellä, jotta kaikki kuulevat. Osoita sanasi parille, ja katso heitä rohkeasti silmiin: tämä on heidän maljansa, ja koko salille osoitetut puheet pidetään erikseen.

Älä jakele neuvoja tai kerro avioliittotarinoita, sillä pitkät puheet kuuluvat häätilaisuuteen. Muista hymy!

Harjoituspäivällinen

Harjoituspäivälliset eivät ole Suomessa perinne, mutta jos pääset osallistumaan tilaisuuteen, voit ehdottaa maljaa hääparin vanhempien ja best-manin sanottua sanansa. Puheen tulisi olla alle kolme minuuttia pitkä.

Häävastaanotto

Häissä best-man puhuu ensin. Tämän jälkeen sulho ja morsian voivat sanoa sanottavansa; heidän jälkeensä puhuvat hääparin vanhemmat. Tämän jälkeen yleensä kuka tahansa voi ehdottaa maljaa iloisen juhlan kunniaksi. Hääparin toiveita tulee noudattaa: jos he eivät toivo puheita vierailta, niitä ei tule pitää. Kirjoita kauniit sanasi hääkorttiin tai kehystä ne, niin pari voi lukea puheesi rauhassa juhlien jälkeen.

Koska monet vieraat saattavat odottaa puhevuoroaan, älä pitkitä sanomaasi liikaa. Monotoninen, peruskaskuja toistava puhe saa pitkittyessään jo kiusallisia piirteitä, joten ole luova ja pidä puhe henkilökohtaisena.

Hääparia ei ole tarkoitus nolata, joten pidä hurjimmat bailausmuistot piilossa. Kohota lopuksi maljasi rakkaudelle.

Vuosipäivä

Mitä pidemmästä liitosta on kyse, sitä enemmän eri-ikäisiä vieraita on paikalla. Tämä asettaa puheelle haasteita: nuorisoon uppoavat kaskut voivat olla käsittämättömiä vanhemmalle väestölle. Pidä puhe siistinä ja lyhyenä sekä vitsit vyötärön yläpuolella, niin olet selvillä vesillä.

Koska pari on jo elänyt kauan yhdessä, heillä luultavasti on jo tapoja tai tottumuksia, jotka ovat vieraille tuttuja. Kenties pari tuo aina tuliaisiksi kukkia pihastaan tai saapuu takuuvarmasti jokaiseen tilaisuuteen ennen muita. Tällaisista tottumuksista voi kehittää humoristisen mutta kunnioittavan puheen, joka tavoittaa suuren osan yleisöstä ja saa heidät muistelemaan hauskoja sattumuksia.

MTV3

Lähde: Realsimple.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja