Näin motivoit itsesi liikkumaan – poimi toimivat vinkit!

Urheilu voi monesta tuntua pakkopullalta ja voi tuntua vaikealta nousta sohvan pehmeästä syleilystä ja lähteä salille hikoilemaan. Helmen vinkkien avulla löydät kadonneen motivaatiosi ja saavutat haluamasi tulokset ennen seuraavaa rantakautta.

Tuliko tehtyä uudenvuodenlupauksia liikunnan suhteen ja nyt ne pitäisi lunastaa? Jatkuva taistelu siitä lähteäkö pitkän työpäivän päätteeksi salille vaiko jäädä mieluummin kotisohvalla löhöilemään päättyy usein siihen, että jälkimäinen voittaa. Motivoimalla itsesi oikeanlaiseen tunnelmaan, voit tuplata mahdollisuudet saavuttaa haluamasi tulokset.

Liiku kaverin kanssa

Kaverin kanssa urheilu on tuplasti hauskempaa kuin yksin. Voitte yhdessä asettaa tavoitteen ja tehdä töitä sen eteen. Toisen motivaation ollessa kadoksissa, toinen voi kannustaa ja tukea. Varo kuitenkin, ettei yhteisistä urheiluhetkistä tule vain juoruhetkiä.

Keskity hyvään oloon

Älä jää pohtimaan, sitä jaksatko juuri nyt lähteä salille. Mieti vain sitä, kuinka hyvältä sinusta tuntuu liikunnan jälkeen. Älä edes yritä huijata itseäsi ja keksiä tekosyitä, vaan nouse ylös ja lähde liikkumaan.

Luo inspiroiva soittolista

Musiikilla on suuri vaikutus mielialaamme, ja oikeanlaisella musiikilla voit saada itsestäsi enemmän irti. Luo siis mahdollisimman vaikuttava soittolista lempimusiikistasi, minkä avulla jaksat mitä vain.

Ole realistinen

Aloita pienillä, saavutettavilla ja realistisilla tavoitteilla. Olemalla itselleen liian ankara ja asettamalla liian kovat tavoitteet, on todennäköistä, että ne jäävät saavuttamatta. Etene siis askel kerrallaan.

Löydä syy

On helpompi motivoida itseään, kun on olemassa jokin selkeä tavoite, mitä varten kuntoon täytyy päästä. Monella naisella syy löytyy omista häistä tai bikinikaudesta. Mieti miksi sinä haluat olla paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen.

Ryhdy kilpailunhaluiseksi

Pieni kilpailunhalu on tervettä ja voi motivoida sinua parempiin tuloksiin. Tieto siitä, että sinä saavutat tuloksia, kun muut laiskottelevat, on paras syy jatkaa eteenpäin.

Pyydä apua ammattilaiselta

Jos kuulut niihin henkilöihin, jotka tarvitsevat toisen ihmisen tukea motivoinnissa , eikä omasta ystävästä ole apua, voit kutsua ammattilaisen apuun. Lähes jokaiselta liikuntasalilta löytyy personal trainereita, jotka ovat valmiita auttamaan sinua saavuttamaan haluamasi tulokset.

Noudata rutiinia

Rutiini luo turvaa ja pysyvyyttä. Selkeä aikataulu liikkumiselle, jota noudatat viikosta toiseen pitää huolta siitä, että liikunta on samanlainen osa elämääsi kuin työ.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: Shape.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja