Näin moni on allerginen viinille: Oletko sinäkin?

Viinillä on kohtuullisesti juotuna useita miellyttäviä vaikutuksia kroppaan. Ikävä kyllä kaikki eivät pääse näistä vaikutuksista nauttimaan, sillä uuden tutkimuksen mukaan noin 7 prosenttia ihmisistä on fyysisesti allergisia alkoholille!

Saksalainen, Deutsches Arzteblatt International -lehdessä julkaistu tutkimus kertoo, että 8,9 prosenttia naisista ja 5,2 prosenttia miehistä kärsii "viini-intoleranssista".

Tutkimus tehtiin kyselymuodossa 950:lle iältään 20–69 välillä olevalle henkilölle, ja siinä tiedusteltiin muun muassa mahdollisia allergiaoireita viinin juonnin jälkeen. Suurin allergisoiva vaikutus näytti olevan punaviinillä: Useimmat allergiset reaktiot juomasta olivat nenän tukkoisuus sekä kutinan tunne.

Elimistö ei pysty hajottamaan alkoholia?

Henkilöt, jotka raportoivat allergiaoireista alkoholin juonnin aikana kärsivät tutkijoiden mukaan yleisesti myös muista ruoka-aineallergioista.

Myös vuonna 2010 tehdysstä MSNBC:n teettämässä tutkimuksessa paljastui, että noin 8 prosenttia väestöstä kokee vilustumisen kaltaisia oireita viiniä juodessaan. Oireet saattavat olla seurausta viinin käymisen sivutuotteena tulevasta proteiinin kaltaisesta aineesta, glykoproteiinista.

Allergiaoireiden syynä voi myös olla elimistön kykenemättömyys alkoholin hajottamiseen. Jos elimistössä ei ole riittävästi tarvittavia entsyymejä, seurauksena voi olla viiniallergia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja