Näin maajussi-Miia ja Kimmo-rakas viettävät ensimmäisen yhteisen joulunsa: "Etsintä on nyt päättynyt"

Maajussi-Miia ja Kimmo elelevät Kuusamossa onnellisina ja viettävät tänä vuonna työntäyteisen joulun.

Vuoden 2020 kesällä Maajussille morsian -ohjelmassa rakastunut maajussi-Miia on tunnetusti kova tekemään töitä, eikä ahkerointi hellitä joulunakaan. Talvisessa Kuusamossa Ajakan tilaa pyörittävä Miia on valmistautunut kovaa vauhtia jouluvieraiden saapumiseen.

Miian sekä Maajussille morsian -ohjelmasta löytyneen miesystävän Kimmon rakkaus kukoistaa yhä. Naisen mukaan pariskunnalla menee yhä erittäin vahvasti, ja he elelevät yhdessä tavallista ja mukavaa arkea.

– Kaikki rullaa omalla painollaan. Kimmo aina auttelee sen mitä kerkeää tässä. Nytkin kun tein tänne tämmöisen loungen, niin Kimmo kun tuli takaisin kotiin Jyväskylästä, niin hän heti alkoi tänne asentamaan lamppuja vitriiniin ja kaikkea, Miia kertoo.  

Kimmo muutti syksyllä Miian luokse Kuusamoon ja löysi töitä sähkömiehenä. Miian mukaan Kimmo on viihtynyt sekä uusissa töissään että uudessa kodissaan erityisen hyvin.

Joka toisen viikonlopun Kimmo viettää Jyväskylässä lastensa kanssa. Kimmolla on entisessä kotikaupungissaan yhä vuokra-asunto, jota pidetään toisena tukikohtana Kuusamon lisäksi.

– Hän pääsee siellä sitten lapsiaan katsomaan. Ja nyt jos kaikki menee hyvin, bisnes pyörii mahtavasti ja saisi jonkun tänne tuuraamaan, niin päästäisiin sitten vaikka yhdessä käymään kesälomalla siellä Jyväskylässä, että lähdettäisiin veneilemään ja muuta. Olisi haaveena, että päästäisiin käymään siellä yhdessä.

Miian mukaan suhteessa Kimmon kanssa ei ole ilmennyt kummempia yllätyksiä, vaan kaikki soljuu luonnollisesti ja rauhallisesti yhteisessä arjessa. Miia myötäilee Kimmon sanoja sen mukaan, että kumpikin on nyt varma siitä, että ”etsintä on päättynyt”:

– Nyt voi olla vaan, ei tarvitse jännittää toisen seurassa mitään. Jos on vaikka paha päiväkin, että kaikki ärsyttää, niin voi kiukutella ihan vapaasti. Ja sitten toisena päivänä on taas parempi. Voi olla ihan niin oma itsensä kuin vaan pystyy.

Kuusamosta on tullut Kimmolle rakas, rauhoittava paikka, jossa hän Miian mukaan nauttii täysillä olostaan. Kimmolla on työmatkaa noin 40 kilometriä, mutta sekään ei haittaa. Mies herää aina aikaisin aamulla ja ehtii myös huomioida omaa rakastaan ennen töihin suuntaamista.

– Hän tulee aina herättämään minut aamulla, että siellä on kahvi valmiina. Hän keittää minulle aina joka aamu kahvit, että kun herään, niin siellä on sitten valmiit kahvit odottamassa.

Yhteistä joulua Miia ja Kimmo pääsevät myös viettämään nyt ensimmäistä kertaa, ja se tulee olemaan työntäyteinen. Kummankin lapset viettävät tänä vuonna joulun entisten puolisoiden luona, mutta yksin Miia ja Kimmo eivät tule olemaan: Ajakkaan saapuu nimittäin tänäkin vuonna jouluksi vieraita.

Miia kertoo, että jouluksi paikalle saapuu majoittuvia asiakkaita sekä mökkiläisiä, joille järjestetään todellinen jouluelämys poroajeluineen, joulusaunoineen ja -aterioineen.

– Sain juuri uuden poron itselleni ja sillä oli vastikään ensimmäinen ajelu, mikä meni aivan älyttömän hienosti. Monenlaista touhua tässä, että varmaan menee aika nopsaan tuo joulu.

Koronapandemian takia Miian joulu on itseasiassa tavallista hiljaisempi ja rauhallisempi, sillä yleensä vieraita on rutkasti enemmän. Miia muistelee, että esimerkiksi viime vuoden jouluna hän heräsi puoli neljältä aamuyöllä valmistamaan lapinukon keittoa 350 hengelle. Vaikka Miia rakastaa työtään, osaa hän myös nauttia siitä, että joulu on tänä vuonna hieman erilainen.

– Nyt saa vaan kokkailla ja olla kinkuntuoksussa koko päivän, olla rauhassa ja ehtii itsekin syömään, maajussi nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja