Näin luot fengshuin omalle parvekkeelle tai terassille – poimi vinkit täydelliseen kesäparatiisiin!

Vantaan Asuntomessuilla esiteltiin fengshui-parveke, jossa myös MTV Lifestyle pääsi vierailemaan.

Vanhan kiinalaisen opin mukaan pyritään löytämään viiden elementin: maan, tulen, metallin, puun ja veden, harmonia. Jokaiselle asialle löytyy oma paikka – kauneutta ja toimivuutta unohtamatta. Kohdallaan olevan fengshuin uskotaan tuovan onnea kotiin.

Vantaan Kivistössä Viidakkoniityksi ristityllä parvekkeella fengshui näkyy kaarevissa muodoissa. Parvekkeelle on aseteltu luonnonkiviä ja kalusteet on aseteltu kaarevasti.

Lisäksi parvekkeella aistii viiden elementin eli tulen, maan, metallin, veden ja puun harmonia. Kaikki materiaalit ovat helppohoitoisia luonnonmateriaaleja, tuoksuja on tuotu kukilla ja yrteillä ja makuaistia hemmotellaan syötävin hyötykasvein. 

– Parvekkeelle tuli joukko insinöörimiehiä, joiden ensimmäinen kommentti oli ”tämä on hyvä”. Siitä tiesin, että nyt on fengshui kohdallaan, kertoo fengshui-konsultti Sari Weckström.

Luo fengshuita omaan kotiisi!

Fengshui-konsultti Sari Weckström antoi vinkit, kuinka omalle parvekkeelle tai terassille saa fengshuita.

Näin pääset alkuun:

  • Ensimmäisenä karsitaan turhat ja rikkinäiset tavarat pois
  • Panostetaan mukaviin istuimiin, esimerkiksi kovat tuolit pehmustetaan
  • Fengshuissa on tärkeää, että jotain tehdään itse käsin – anna siis luovuuden kukkia!
  • Huolehditaan viiden elementin harmoniasta: puu, metalli, vesi, tuli ja maa
  • Kaikille aisteille jotain: esimerkiksi makuaistille syötäviä hyötykasveja, hajuaistille tuoksuvia kukkia
  • Ilmansuunnat määrittävät värien käytön: varjoisalle parvekkeelle lämpimän aurinkoisia sävyjä ja aurinkoiselle parvekkeelle vihreää
  • Värit ovat makuasia: jotkut viihtyvät värien keskellä, toiset eivät – valitse itse

Fengshui on laaja aihe, mutta muutaman yksinkertaisen säännön avulla pääsee jo alkuun. Omaan kotiin fengshuita saa pienillä muutoksilla: tuo esimerkiksi vesielementti terassillesi sinisellä matolla.

– Vesielementti voidaan veden sijaan tuoda myös mustana tai sinisenä värinä, neuvoo Weckström.

Jos asukas on esimerkiksi viehtynyt mustavalkoiseen sisustukseen, sieltä puuttuu helposti tulen elementti. Tuli voidaan tuoda lämpiminä poltettuina oranssin ja keltaisen sävyinä.

Värejä kannattaa valita ilmansuuntien mukaan. Aurinkoisella parvekkeella tai terassilla aurinko itsessään edustaa tulielementtiä.

– Aurinkoiselle parvekkeelle en laittaisi punaista, sillä lopputulos olisi liian tukahduttava. Harva ihminen niin varmaan tekeekään, sillä sen jo vaistoaa. Valitsisin paahteiselle paikalle enemmän vihreitä sävyjä ja vaaleaa oranssia.

– Varjossa puolestaan punainen ei näy. Laittaisin varjoisalle paikalle oranssia ja keltaista.

Lue myös:

    Uusimmat