Näin löydät Sen Oikean – tv-amorit antavat vinkkejä!

Missä rakkaus luuhaa? Miksi Sen Oikean löytäminen on niin hirveän hankalaa? Se Oikea -chatin juontajat Jutta ja Tommi vinkkaavat, kuinka pärjäät deittailumaailmassa.

Se Oikea -palvelussa etsitään rakkautta ja seuraa ympäri vuorokauden. Etsinnässä rakkaudennälkäisiä keskustelijoita auttavat sympaattiset tv-juontajat Tommi ja Jutta, jotka lukevat yöchatissa rakkausviestejä, puhuttavat chat-kansaa ja pitävät menoa päällä yömyöhäisestä aamun pikkutunneille. Molemmilla juontajilla on jo vuosien kokemus erilaisista chateista.

– Parhaita hetkiä työssä on, kun saa viestiä, että ihmiset ovat löytäneet toisensa, alkaneet seurustelemaan, menneet naimisiin ja hankkineet lapsia, Tommi hymyilee.

– On ihanaa olla osa rakkaustarinaa ja kuulla, että ihmiset ovat tavanneet Se Oikea -palvelussa. Tv-chatissa on helppo lähestyä ihmisiä ja sitten tutustua sitä kautta, Jutta miettii.

Tommi: Rohkeasti flirttailemaan

Mutta entä ne, jotka ovat vailla sitä oikeaa? Kuinka deittailumarkkinoilla pärjää? Näillä chat-juontajilla on tietämystä siitä, millainen seuranhaku toimii – ja millainen ei. Tommi, 23, kehottaa rakkauden etsijöitä rehellisyyteen ja sopivaan suorapuheisuuteen.

– Hyvässä seuranhakuilmoituksessa ollaan rehellisiä ja kerrotaan suoraan, minkä ikäinen on ja mitä hakee. Viestissä pitää antaa tarpeeksi tietoja, mutta ei kuitenkaan paljastaa liikaa, hän muotoilee.

Kun seuranhakija ilmentää viestillään persoonallisuuttaan ja uskaltaa erottua omalla tyylillään, on samanhenkisen seuran löytäminen helpompaa.

– Pitää olla joku oma juttu. Jos on vaikka oikein humoristinen ja sarkastinen tyyppi, niin kyllä se yleensä näkyy viestissä. Kuva tietysti herättää aina mielenkiinnon, Tommi vinkkaa.

Tommi kannustaa ihmisiä sähköisen treffailun pariin. Esimerkiksi Se Oikea -palvelussa voi tehdä oman profiilin, jolla pääsee iskupuuhiin niin netissä kuin tv-chatissa. Se Oikea -viestejä sinkoilee ruudussa yön pikkutunneille, mutta aktiivisimmillaan viestittely on aina lähetyksen alussa. Yökerhojen sulkemisaikaan kansa rohkaistuu laittamaan seuranhakuilmoitusta ruutuun. Satunnaisen seikkailun etsijöiden joukossa on myös niitä, jotka todella etsivät ja löytävät rakkauden chatin kautta.

– Meillä Suomessa ei oikein kukaan tule kahviloissa juttelemaan, ja baarissakin ihmisillä on vain se yksi juttu mielessä, mutta sähköisessä flirttailussa me olemme hyviä, Tommi kehuu.

Puumabuumia chatissa

Parisuhdepulmia, kaukorakkauden kaipuun täyteistä tunneryöppyä ja palavia puheenvuoroja isoista ikäeroista. Rakkaus aiheena on loputon. Chat-juontaja Jutta, 21, hymyilee kun häneltä tivaa, kuinka juttua rakkaudesta voi piisata yöstä toiseen.

– Kyllä sitä aina riittää. Tykkään työstäni! Joskus on oikein hyvä keskustelu käynnissä ja tekisi mieli jäädä jatkamaan keskustelua vielä aamulla, kahden vuoden ajan chatteja juontanut Jutta sanoo.

Aktiivisimpia seuranhakijoita Se Oikea -palvelussa ovat 25–45-vuotiaat, mutta kaikenikäisiä keskustelijoita on 18-vuotiaista jopa 70-vuotiaisiin.

Tähän väliin myös pieni vinkki aikuisille deittailijoille: puumanaisille tuntuu olevan tällä hetkellä kova kysyntä niin netissä kuin tv-chateissa!

Jutan vinkit: Älä puhu exästäsi

Chat-juontajana Jutta on nähnyt tuhansia seuranhakuviestejä, joten hänellä on näkemystä siitä, mikä toimii. Hyvä treffiprofiili korostaa hyviä puoliasi ja on monipuolinen, hän ohjeistaa. Jokin positiivista huomiota herättävä, omaperäinen juttu kannattaa ujuttaa mukaan seuranhakuilmoitukseen. Näin voit löytää samanhenkistä seuraa helpommin. Myös kuva on tärkeä.

– Kerro mahdollisimman monipuolisesti parhaista puolistasi, ja kuvaile unelmiesi kumppanin luonteenpiirteitä. Kuvassa kannattaa muistaa, että kasvot kertovat paljon sinusta. Hymyilevä ihminen on viehättävämpi kuin murjottaja, Jutta vinkkaa.

Edustava valokuva herättää huomion: juomatölkit ja risat verkkarit eivät ehkä anna parasta mahdollista kuvaa sinusta, eikä kissaa paijaava mies vetoa ihan kaikkiin. Örvellys-, festari- ja muut bilekuvat ovat kaveripiirin sisäistä kivaa, ne eivät kuulu deitti-ilmoituksiin. Vaatteet on hyvä pitää päällä.

– Seuranhaussa kannattaa olla maltillinen ja rauhallinen. Turha negatiivisuus ja ”en ikinä löydä ketään” luuseriasenne kannattaa jättää pois, Jutta muistuttaa.

– Exästä ei kannata myöskään puhua – ainakaan ensimmäisillä treffeillä.

Sähköisten väylien lisäksi Sen Oikean voi tavata ihan missä vaan: konserteissa, lätkämatseissa tai vaikka kuntosalilla. Jutta rohkaiseekin reilusti liikkeelle ja juttelemaan ihmisille.

– Kannattaa tehdä töitä sen eteen, että löytää sen oikean, Jutta kannustaa.

Se Oikea MTV3-kanavalla öisin klo 2-5.30. Muista myösSeoikea.com.

Teksti: MTV3/Helmi, Laura Kokko

Kuvat: Pääkuva Shutterstock, Tommin ja Jutan kuvat MTV3/Laura Kokko

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja