Näin löydät auton varaosan helposti – katso vinkit

Pienen varaosavaihdon takia autoa ei välttämättä tarvitse viedä huoltoon, sillä osan vaihtaminen itse voi olla yllättävän helppoa, nopeaa ja edullista. Ongelmaksi muodostuu kuitenkin usein varaosan löytäminen.

Auton varaosien vaihtaminen uusiin ei ole mitään tähtitiedettä, mikäli tietää mikä osa pitää vaihtaa.

Yksinkertaisissa auton osissa varaosan vaihtaminen onnistuu helposti, vaikka ei olisi erityistä kokemusta. Tällaisia osia ovat esimerkiksi tuulilasin sulat, lamput jne.

Moottorin osat tai osat, joiden vaihtamisen vuoksi täytyy purkaa puolet konehuoneesta, sen sijaan kannattaa jättää ammattilaisten hoidettavaksi.

Netistä saa nykyään kaikki varaosat autoon, joko uutena alkuperäisinä, tarvikevaraosina tai purettuina osina. 

Hae varaosia rekisteritunnuksella 

Oman auton rekisteritunnuksella varaosakaupoista löytyvät kaikki juuri tähän automalliin sopivat osat. Suurin osa kaupoista suosittelee rekisteritunnuksella hakemista, vaikka toki kaupoissa voi selata varaosia muutenkin.

Huomioi varaosan laatu 

Auton merkkikohtaiset varaosat ovat aina kalliimpia kuin niin sanotut tarvikevaraosat ja usein varmempia käyttää.

Moni varaosakauppa lähettää kuitenkin tarvikevaraosan, mikäli heillä ei ole merkkikohtaista varaosaa myynnissä. Jos haluat välttämättä merkin oman varaosan, varaosaa kannattaa kysellä merkkiliikkeen huollosta.

Palauta epäsopiva varaosa 

Mikäli varaosa ei ollut oikea tai se ei muuten sovi, se kannattaa saman tien palauttaa. Useimmat varaosaliikkeet tarjoavat 30 päivän palautusajan, jotta sinulla on runsaasti aikaa kokeilla varaosaa. Huomioi, että palautusoikeus ei koske tehdasvaraosaa, eli tehtaassa varta vasten valmistettua varaosaa.

Katso myös käytetyt varaosat 

Autopurkaamot myyvät vain laadukkaita varaosia, joiden hinta on kuitenkin paljon pienempi kuin uusien.

Lähde: Autonvaraosat.net

Lue myös:

    Uusimmat