Mainos

Näin lottovoittajat käyttävät miljoonansa: Yksi sai tarpeekseen ruohonleikkuusta

Lottoaminen antaa luvan haaveiluun kupongin jättämisestä arvontaa saakka. Jokainen lottoaja on voittaja arvontaan saakka, kertoo tiedottaja Niina Vieno Veikkauksesta.

– Harva voittaja on ihan tosissaan ajatellut, että oikeasti voittaa.  He ovat sanoneet minulle, että lottoaminen on ollut hauskaa ja siitä on saanut pientä viihdettä.

– Siinä vaiheessa, kun voittajat tulevat meille, niin useimmat ovat jo tointuneet järkytyksestä. He haluavat vaihvihkaa käydä meillä lunastamassa voiton. Meillä ei juoda samppanjaa eikä anneta ruusukimppuja. Juomme vain kakkukahvit suolaisen kera.

Voittokuponkia piilotellaan 

Vienon mukaan yksi voittajien suurin pelko on, että menettää voiton.

– Lottovoitto on mahdollista menettää, jos tosite katoaa tai palaa tulipalossa. Voittajat vievät kuponkeja pankkiin ja sieltä nopeasti meille. Sitä säilytetään kirjojen välissä, peltilaatikossa ja kuljetetaan jopa mukana jatkuvasti lompakossa.

– Onhan meillä ollut voittajia, jotka vaihtavat piilopaikka jopa päivä. Uskomattominta on se, että sitten voittajat ovat unohtaneet, missä tosite on. Onneksi tosite on aina löytynyt. He huokaisevat helpotuksesta, kun ovat kuitanneet voiton, lisää Vieno.

Viimeisin lottovoitto lunastamatta

Vienon mukaan viimeisin lottovoitto, joka pelattiin Kalajoen Teboililla on vielä lunastamatta.

– Tässä tapauksessa voittaja on pelannut Veikkauskortilla eli voitto tulee automaattisesti hänen tililleen kolmen viikon kuluessa eli 29.6.  Voiton maksuun on säännöissä määritetty kolmen viikon protestiaika.

– Kalajoen voittajan ei tarvitse itse tehdä mitään, koska hän pelasti Veikkauskortilla. Yli puolet pelaamisesta tapahtuukin jo kortilla ja näiden henkilöiden tiedot on rekisteröity. Kortteja on jo 1,7 miljoonalla suomalaisella.  

Nämä voittajat jäivät mieleen

Vienon mukaan aika harva jättää työt kokonaan, mutta aikaa ostetaan.

– Edes nuorista aikuisista harva lopettaa työt. Tosin voittajat pitävät sapattivapaita, ottavat hoitovapaata tai opiskelevat. Eläkeiän lähellä olevat voittajat saattavat jättää työelämän.

– Yksi mieleenpainuvimmista voittajista on nuori perhe, joka sai rakentaa unelmiensa talon ilman velkaa. Yllättävän monet maatilalta olevat voittajat ovat ostaneet ensimmäiseksi upouuden kalliin traktorin rahoillaan. 

– Erikoisimmista voittajista tulee mieleen perhe, joka oli saanut tarpeekseen ruohonleikkaamisesta. He ensitöikseen asfaltoivat koko pihan, naurahtaa Vieno.

Vienon mukaan hän liikuttui suuresti, kun yrittäjäperhe matkusti voittorahoilla ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen yhdessä kahden viikon lomalle.

– Ihmiset haluavat kuulla lottovoittajien tarinoita aina uudelleen, koska jokainen voi sitä kautta miettiä, miltä lottovoitto tuntuisi ja mitä sillä tekisi. Voittajia tulee parisen kymmentä vuodessa. Heistä vain pari tulee kasvoillaan julkisuuteen.

– Jos voitto ei vielä tällä kertaa osunut kohdalleen voi lohduttautua sillä, että eurot menevät hyvää tarkoitukseen, lohduttaa Vieno.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.