Näin loihdit kotiin lisää säilytystilaa

Erilaisilla laatikoilla raivaat lisätilaa kotiin. Kesäiset tavarat ja vaatteet kannattaa kuljettaa kertaheitolla varastoon, sillä ne vievät tarpeettomina tilaa kaapeissa.

Syksyllä kannattaa etenkin vaatekaappia silmäillä kriittisin silmin. Markkinointikoordinaattori Riikka Leskinen JYSK:stä ohjeistaa, että talvisäilöön menevät vaatteet ja muut tavarat saa pakattua tehokkaasti pieneen tilaan, kun ottaa avuksi kannellisia, läpinäkyviä laatikoita. Ne saa helposti siistiin pinoon ja sisällön näkee ilman, että kantta tarvitsee avata.

Toinen hyvä apuväline on tyhjiöpussi, josta ylimääräisen ilman voi imaista imurilla.

– Säilöön laitetaan aina vain puhdasta ja kuivaa tavaraan eli esimerkiksi vaatteet eivät saa olla pesun jälkeen kosteita. Tiiviisti pakattuna kosteus muuttuu helposti homeeksi, Leskinen muistuttaa.

Laatikko ja kaluste samassa

Monitoimihuonekaluilla saa myös lisää säilytystilaa. Kalusteen voi valita omaan kotiin sopivaksi ja se voi olla esimerkiksi pieni rahi kuistilla tai parvekkeen oven pielessä. Säilytyspenkin istuimen alle voi varastoida esimerkiksi ylimääräisiä vuodevaatteita.

Huonekorkeus on myös hyvä hyödyntää, jos lattianeliöt tuntuvat loppuvan kesken. Lisää säilytystilaa saa esimerkiksi asentamalla kirja- tai vaatehyllyn päälle kannellisia koreja.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Lähde: Jysk

Kuvat: Colourbox, Jysk

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat