Näin Jääkiekkoliitto reagoi Naisleijonien fiaskoon – "Kahdenlaista pohdittavaa"

Naisleijonille historiallinen tappio MM-jäällä. Katso ottelun ratkaisu tästä.

Naisleijonat jäi ensimmäistä kertaa ikinä mitalipelien ulkopuolelle MM-kisatasolla. Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoo MTV Urheilulle, että pohdittavaa loppuvuoden aikana riittää.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue hävisi MM-kisojen puolivälierässä Tshekille jatkoajalla maalein 2–1.  Kyseessä on historiallisen heikko lopputulos maailmanmestaruuskilpailuissa. Suomi ei ole koskaan aikaisemmin jäänyt välierien ulkopuolelle. 

Pääkuvan videolla ratkaisuhetket Naisleijonien MM-puolivälieräsukelluksesta.

Turnausta sävytti myös kohu. Tähtipelaaja Susanna Tapani vieraili kesken kisojen ystävänsä häissä. Joukkueenjohdon salliman vapaapäivän tuomitsi esimerkiksi maajoukkuelegenda Riikka Sallinen Ilta-Sanomissa. Lisämaustetta tapaukseen ripotteli Naisleijonien maalivahti Meeri Räisänen, jonka voidaan tulkita ottaneen kantaa Tapanin arvovalintaan Twitterissä. 

Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela ei lähde arvioimaan Naisleijonien mahalaskua tarkemmin tässä vaiheessa.

– Tämä on tulosurheilua ja tällaisen tuloksen peli meille antoi. Sitä on syytä kunnioittaa. Urheilulliset analyysit tehdään kisojen päätyttyä, Nummela tyytyy toteamaan.

Suomi tosiaankin jatkaa vielä turnaustaan sijoitusottelun merkeissä. Vastaan asettuu Unkari. Tähtihyökkääjään vapaapäivään johtaneista vaiheista käydään Nummelan mukaan jatkossa varmasti keskustelua. Lisäksi takaa tulevat maat aiheuttavat päänvaivaa.

– Tässä on kahdenlaista pohdittavaa asiaa loppuvuoden aikana. Liittyen naisjoukkueen toimintamalleihin ja kuten nyt huomattiin, niin muutkin maat kuin Kanada, USA ja Suomi panostavat naiskiekkoon, Nummela summaa.

Päävalmentaja Juuso Toivola nauttii jatkossakin Suomen Jääkiekkoliiton täyttä luottamusta.

– Matka jatkuu, Nummela päättää.

Lue myös:

    Uusimmat