Näin Helsingin lukuisten putkirikkojen syytä selitetään – "Sabotaasin mahdollisuus suljettu pois"

Auto vajosi kuoppaan, kun katu sortui alta – päivystävä palomestari haastattelussa 3:32
Helsingissä tapahtui sunnuntaiaamuna useita putkirikkoja.

Helsingissä tapahtui isänpäiväaamuna useita putkirikkoja.

Ensin pamahti putki Fleminginkadulla, ja tämän jälkeen tapahtui neljä uutta putkirikkoa ei puolilla Helsinkiä. Putkivuotojen takia vettä tulvi runsaasti kaduille. 

– Fleminginkadulla hajosi 600-millinen päävesijohto, joka saatiin eristettyä. Putkirikon takia kantakaupungin alueella virtaussuunnat muuttuivat ja sen seurauksena tuli neljä uutta häiriötilannetta: Bulevardille, Hämeentielle, Kumpulantaipaleelle ja Rautalammintielle, HSY:n vesihuollon toimialan verkko-osaston johtaja Tommi Rantala kertoo MTV Uutisille.

Rantalan mukaan ensimmäisen putkirikon kohdalla ei ole kyse ilkivallasta.

– Fleminginkadun vuodon syytä ei vielä tiedetä, mutta sabotaasin mahdollisuus on suljettu pois. Tapahtui sellaisessa paikassa, että sitä ei pysty sabotoimiaan. Muut vuodot on selitettävissä teknisillä seikoilla eli virtaussuunnan muutoksella.  

Rantalan mukaan Helsingissä on paljon vesijohtoputkistoja, jotka on rakennettu 1940–50-luvuilla.

Rantala sanoo, että Fleminginkadun ja Kumpulantaipaleen vuotokohdat on eristetty, eikä niistä ole suoraa asukasjakelua. Ensimmäisen pyritään korjaamaan Bulevardin, Hämeentien ja Rautalammintien putkirikot.

– Niissä on aloitettu korjaukset. Osa asukkaista voi olla hetken aikaa ilman vettä. Korjausten ajaksi järjestetään väliaikaista vedenjakelua. Korjausten kestosta ei ole tarkkaa tietoa.

–  Jos vesi on ruskeaa tai siinä esiintyy sakkaa, kannattaa juoksuttaa niin kauan, että se muuttuu kirkkaaksi.

Lue myös:

    Uusimmat