Näin Harryn ja Meghanin Archie-poika viettää ensimmäistä syntymäpäiväänsä – pienokaista ei ole nähty vilaukseltakaan sitten tammikuun

Vanity Fairin lähteet paljastavat kuinka prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoinen viettää ensimmäistä syntymäpäiväänsä poikkeuksellisissa oloissa Los Angelesissa.

Britanniassa iloittiin vuosi sitten, kun prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoinen putkahti maailmaan 6. toukokuuta. Archie Harrison Mountbatten-Windsor viettää näin ollen keskiviikkona ensimmäistä syntymäpäiväänsä.

Ensimmäinen syntymäpäivä on pidetty ainakin toistaiseksi yhtä visusti salassa kuin synnytyskin, sillä Harry ja Meghan eivät esitelleet pienokaista julkisuudessa välittömästi synnytyksen jälkeen sairaalan portailla kuten kuninkaallisilla on ollut tapana.

Varsinkin prinssi Harryn on tiedetty suhtautuvan kielteisesti paparazzeihin äitinsä kuoleman jälkeen, joten Archiesta nähtiin kuvia hyvin säästeliäästi jo ennen sitä, kun Harry ja Meghan päättivät vetäytyä brittihovista ja muuttaa Kanadan kautta Yhdysvaltoihin.

Myös sukulaiset onnittelivat Archieta sosiaalisessa mediassa pienokaisen ristiäisissä otettujen kuvien kera. Hovin virallisella tilillä julkaistiin kuva, jossa kuningatar Elisabet ja prinssi Philip tervehtivät Archieta kastejuhlassa. Kuvassa on mukana myös Meghanin äiti Doria Ragland.

– Syntymäpäiväonnittelut Archie Harrison Mountbatten-Windsorille, joka juhlii tänään ensimmäistä syntymäpäiväänsä! Archie on kuningattaren kahdeksas lapsenlapsi, kuvatekstissä kerrotaan.

Isoisä prinssi Charles puolestaan julkaisi Instagram-tilillään herkän mustavalkoisen otoksen, jossa vasta kasteen saanut pienokainen on isänsä sylissä. Vierellä on ylpeä isoisä.

– Erittäin onnellista syntymäpäivää tänään yksi vuotta täyttävälle Archielle, kuvatekstissä toivotellaan.

Vaikka prinssi Williamin ja prinssi Harryn välien kerrotaan viilentyneen, myös William perheineen onnitteli Archieta tämän ensimmäisenä syntymäpäivänä.

– Toivotamme Archielle erittäin hyvää ensimmäistä syntymäpäivää tänään, Cambridgen herttuapari toivotti ristiäisissä otetun potretin kera.

Archie on Vanity Fair -lehden mukaan nähty edellisen kerran julkisuudessa tammikuussa, kun paparazzit yllättivät herttuatar Meghanin Vancouverin saarella Kanadassa. Herttuatar ulkoili tuolloin metsässä kantaen poikaansa rintarepussa ja talutti samalla perheen kahta koiraa. Vaikka Archien kasvoja ei nähty, nousi kuvista kohu, sillä osa katsoi Meghanin kantavaan lastaan vääränlaisin ottein.

Vanity Fairin mukaan Los Angelesiin asettuneet Harry ja Meghan olisivat kuitenkin aikeissa julkaista keskiviikkona kuvan pienestä päivänsankarista. Lehden lähteiden mukaan ylpeät vanhemmat tahtoisivat nimittäin näyttää, kuinka poika on kasvanut. Poika nähtiin viimeisen kerran Harryn ja Meghanin jo hyvästelemällä Sussex royal -Instagram-tilillä uudenvuodenaattona. Pian sen jälkeen Harry paljasti Archien innostuneen nähtyään ensimmäistä kertaa lunta Kanadassa.

Vaikka Archie ei tiettävästi vielä kävele, on vauhti kuitenkin ystävien mukaan jo kova.

– Hän on upea pieni poika, iloinen ja täynnä tarmoa. Hän hymyilee koko ajan, lähde paljastaa.

Ensimmäisiä syntymäpäivä juhlia oli tarkoitus juhlistaa isommin, mutta koronavirukseen liittyvien määräysten mukaan Archie ei ilmeisesti näe syntymäpäivänään edes varsin lähellä perhettä asuvaa isoäitiään Doria Raglandia.

– He ottavat tilanteen vakavasti, eivätkä ole tavanneet edes Doriaa, Vanity Fairille kerrotaan.

Herttuatar Meghanin uskotaan kuitenkin leipovan syntymäpäiväkakun, sillä hänen tiedetään olevan innostunut kokki.

– Meghanin tuntien hän varmasti leipoo. Kakusta tulee todennäköisesti herkullinen, mutta asokeriton ja terveellinen.

Lue myös:

    Uusimmat