Lähtöä hovista kommentoinut Harry innostui kertomaan myös poikansa kuulumisia: Archie näki ensimmäistä kertaa lunta

1:09

Sussexin herttua Harry puhui sunnuntai-iltana ensimmäistä kertaa julkisesti sen jälkeen, kun hänen perheensä päätti vetäytyä kuninkaallisen perheen ytimestä.

Sussexin herttua Harry kommentoi herttuaparin kohupäätöstä lähteä kuninkaallisen perheen ytimestä sunnuntaina puhuessaan hyväntekeväisyystapahtumassa Lontoossa.

Herttuan mukaan kyseessä on hyppy tuntemattomaan, mutta hän ja herttuatar Meghan kokivat, ettei heillä ole muita vaihtoehtoja.

Kuningatar Elisabetin kanta oli, että vetäytymispäätöksen myötä pariskunta ei enää kevään jälkeen käyttää kuninkaallisia titteleitään.

People-lehden mukaan Harry kertoi puheessaan myös herttuaparin kahdeksan kuukauden ikäisen Archie-pojan kuulumisia.

– On ollut ilo tavata teistä niin moni ja havaita innostuneisuutenne poikaamme Archieta kohtaan. Hän näki hiljattain lunta ensimmäisen kerran ja ajatteli, että se oli hemmetin siistiä, Harry paljasti hyväntekeväisyystapahtumassa.

Harry on pysytellyt Britanniassa sen jälkeen, kun herttuapari palasi joulunvietosta Kanadasta ja ilmoitti vain päivää myöhemmin päätöksestään vetäytyä kuninkaallisista tehtävistä. Herttuatar Meghan sen sijaan lensi välittömästi takaisin Kanadaan, minne Archie oli jäänyt Meghanin parhaan ystävän ja lastenhoitajan kanssa.

Peoplen tietojen mukaan Harry viipyneet Britanniassa ainakin alkavan viikon alkupuolelle asti, sillä hänellä on vielä tälle viikolle sovittuja tapaamisia.

Harry ja Meghan ovat kertoneet aikovansa asua jatkossa sekä Britanniassa että Kanadassa. He aikovat keskittyä esimerkiksi omiin hyväntekeväisyyshankkeisiinsa ja elää kuningasperheestä taloudellisesti riippumatonta elämää. He eivät saa vastedes rahaa julkisista varoista.

Viime viikolla hurjimmat spekuloivat, ettei herttuatar Meghania tulla näkemään Britanniassa enää koskaan, kun herttuaparin Frogmore Cottagen henkilökunta irtisanottiin tai siirrettiin muihin tehtäviin hovissa.

Harry kuitenkin painotti sunnuntaina, ettei pariskunta ole vetäytymisestään huolimatta kääntämässä selkäänsä Britannialle.

– Britannia on kotini ja paikka, jota rakastan. Se ei muutu koskaan, hän sanoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja