Näin eläkkeellä oleva suosikkimeteorologi Visa Salojärvi tunnistetaan: "Minulla on tällainen matala ja käheä ääni"

Päivän nimi: Visa Salojärvi 8:21

Noin 40 vuoden uran sään parissa tehnyt ex-meteorologi Visa Salojärvi vieraili Huomenta Suomessa.

Katso yllä Visa Salojärven haastattelu Huomenta Suomessa.

Syksystä 1995 lähtien MTV3:n uutislähetyksissä meteorologina nähty Visa Salojärvi, 65, jäi eläkkeelle tv-työstä juhannuksena 2016.

Juontaja Ivan Puopolo kysyi tänään maanantaina 23. heinäkuuta Huomenta Suomessa vierailleelta Salojärveltä, että tykkääkö hän sään ammattilaisena jutella säästä niin sanotusti kevyemmin.

– Kyllä. Itse asiassa, hirveän monet vihaavat omaa ammattiaan, eivät kerro sitä tai halua puhua siitä. Minulla se on päin vastoin. Tykkään jutella säästä, Salojärvi sanoo.

– En aina seuraa kauhean tarkkaan säätä eli ei minulta saa ennustetta kuin apteekin hyllyltä, mutta kyllä päivittäin katson sääennusteita. Puutarhakin vaatii sitä.

Salojärven tunnistavat ihmiset tulevat kyselemään häneltä säästä.

– Onneksi olen luonnossa erinäköinen kuin tv-ruudussa. Ei minua juuri tunnisteta ulkonäön perusteella vaan äänen perusteella. Minulla on tällainen matala ja käheä ääni, entinen tv-meteorologi kertoo.

– Aika usein tapahtuu niin. Ehkä se on niin, että se ääni on varmistus siitä, että se olen minä.

Visa Salojärven meteorologikollega Pekka Pouta repesi toukokuussa 2017 nauruun ennustaessaan säätä Huomenta Suomessa.

Tapahtuiko Salojärven tv-meteorologiuran aikana vastaavaa tilannetta?

– Tuota kysytään aika usein. Mitään varsinaisia mokia ei ole tapahtunut, mutta sellaista on sattunut, että mikrofoni ei ole ollut päällä tai se ei ole ollut lainkaan mukana, Salojärvi muistelee.

Yksi hauska kommellus muistuu lopulta Salojärven mieleen. Tuo tilanne sattui takavuosina, kun Huomenta Suomea kuvattiin maakunnissa eri puolilla Suomea.

– Olin torilla, toritiskin takana. Nousin sieltä, otin käteeni ensin appelsiinin tai melonin ja sanoin, että tällainen näkyy taivaalla tänään. Sitten otin käteen kukkakaalin, näytin sitä ja sanoin, että ajoittain tällaisia tulee siihen eteen.

Visa Salojärvi nauttii eläkepäivistä. Hän julkaisee Youtubessa omaa Visa puutarhassa -videosarjaa.

---

Artikkelia muokattu 23. heinäkuuta 2018 kello 18.22: täsmennetty tieto Visa Salojärven MTV-uran alkamisvuodesta.

Lue myös:

    Uusimmat