Näin 140 päivää kasvaneet panttivankiparrat saivat kyytiä MTV:n studiolla – Seppo Fräntin ja Risto Vahasen vapautumisesta 20 vuotta

Seppo Fräntin ja Risto Vahasen ikoniset panttivankiparrat saivat kyytiä MTV:n studiolla 20 vuotta sitten 6:07
Näin saavat yli 140 päivää panttivankeudessa kasvaneet parrat kyytiä!

Risto Vahanen ja Seppo Fränti olivat 140 päivää panttivankina Jolon saarella. He vapautuivat 20 vuotta sitten tällä päivämäärällä.

Mediasirkus oli valtava. Helsinki-Vantaan lentokentällä vilisi tiedotusvälineiden edustajia.

Oli syyskuun 12. päivän ilta vuonna 2000. Vain muutama päivä aiemmin kaksi suomalaismiestä oli vapautettu panttivankeudesta Filippiineille kuuluvan Jolon saaren viidakosta.

Risto Vahanen ja Seppo Fränti olivat tulleet hyvin tutuiksi suomalaisille kuluneiden muutaman kuukauden aikana. Heidän panttivankeuttaan oli seurattu tiiviisti uutisvälineissä, ja nyt he vihdoin palasivat kotimaahan.

Parrat pois tv-kameroiden edessä

Monelle suomalaiselle yhdeksi panttivankeuden symboleista nousivat miehille kasvaneet parrat. Alle vuorokauden kuluttua Suomeen paluusta Fränti ja Vahanen pääsivät eroon naamakarvoistaan – eikä millä tahansa tavalla.

Katso artikkelin videolta videolta, kuinka Fräntin ja Vahasen dramaattinen paluu Suomeen huipentuu parranajoon MTV:n studiolla.

Vahanen ja Fränti tuotiin MTV:n tv-studiolle, jossa julkkisparturi Bror Bäckström antoi tuuheille parroille ja epäsiisteille hiuskuontaloille kyytiä ennen haastattelua 45 minuuttia -ohjelmassa.

Näin panttivankidraama eteni

Kaikki alkoi 24. huhtikuuta 2000, kun Abu Sayyaf -islamistiterroristit kaappasivat monia paikallisia ja 11 länsimaista turistia Malesialle kuuluvalta Sipadanin lomasaarelta Filippiineille kuuluvalle Jolon saarelle. Mukana olivat suomalaiset Fränti ja Vahanen.

Vahanen, Fränti ja neljä muuta vapautettiin 9. syyskuuta pitkien neuvottelujen jälkeen. Jo aiemmin joitakin panttivangeista oli vapautettu lunnaita vastaan. Viimeiset länsimaiset panttivangit vapautettiin 19. syyskuuta.

Katso videolta, kuinka lähes viisi kuukautta kestänyt panttivankikriisi eteni ja kuinka suomalaiskaksikko pääsi vapauteen.

Seppo Fränti ja Risto Vahanen vapautetaan Jolon saarelta 10:09

Lue myös:

    Uusimmat