Näille asioille naapurisi nauraa selkäsi takana

Asutko kerrostalossa? Kun törmää naapuriin rappukäytävässä, suurin osa meistä hymyilee ja tervehtii iloisesti. Päin naamaa jätetään kuitenkin kertomatta jos jonkinmoista – näille asioille naapurisi naureskelee selkäsi takana.

Naapureiden kanssa on hyvä säilyttää sopu, mikäli mielii rauhan säilyvän taloyhtiössä. Selän takana on kuitenkin helppo naureskella.

1. Käytän langatonta nettiäsi!

Mikäli et ole suojannut salasanalla langatonta nettiäsi, on hyvin todennäköistä, että tarjoat ilmaisen laajakaistan myös naapurillesi – ainakin, jos hänellä on pokkaa käyttää sitä.

2. Ei, sinä et osaa laulaa!

Kerrostaloasujille voivat naapurien lauluharjoitukset tulla liiankin tutuksi, eikä treeni aina kuulosta parhaalta mahdolliselta. Mikäli et joka kerta osu nuottiin, on hyvin mahdollista, että naapurisi nauraa puutteillesi selkäsi takana.

3. Älä soita ovikelloani – haluan olla rauhassa!

Monet suomalaiset rakastaa rauhaansa, eikä halua naapuria yllätysvisiitille. Esimerkiksi nuorten elämään sekaantuvat vanhukset ovat yleinen vitsin aihe.

– Entinen naapurimme kyttäsi meitä jatkuvasti ja huolehti asioistamme. Hän esimerkiksi vahti autoamme ja tuli ilmoittamaan, mikäli olimme vaarassa saada sakot – sinänsä ihan ystävällistä, mutta melko raskasta, sillä sitä tapahtui päivittäin. Ja ei, hän ei tehnyt sitä yksinäisyyttään, koska vieraita riitti, 30-vuotias nainen kertoo.

4. Kuulen petipuuhasi seinän läpi

Mikäli näin tapahtuu on selvää, että sitä ei sanota päin naamaa, mutta se taatusti kerrotaan hyvänä vitsinä eteenpäin.

5. Käytän tavaroitasi luvatta

Pyöränpumput, mattopiiskat ja hiekkalaatikon lelut – kaikki tavarasi ovat vapaata riistaa, mikäli et ole paikalla.

6. "Lupaan olla hiljempaa"

Niin varmaan! Mikäli valitat yöllisestä melusta, liian kovista juhlista tai kitisevistä lapsista, naapurisi todennäköisesti ottaa palautteesi vastaan lupaamalla tapojen parantamista.

Hän kuitenkin tietää jo sillä hetkellä kun asiaa pyydät, että toive tuskin toteutuu. Oli kyse sitten käytännön syistä tai pelkästä härnäyksen ilosta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja