Näillä vinkeillä teet liikunnasta ystäväsi

Jokainen meistä tuntee yhden himoliikkujan, joka vipeltää kuntosalilla, lenkkipolulla ja hyötyliikunnan parissa – ja nauttii olostaan! Miten liikunta otetaan osaksi elämää?

Säännöllinen liikkuminen on terveen elämän kulmakivi. Jos hikoilujumppa tai lenkkipolku ei innosta, kannattaa kokeilla näitä vinkkejä, neuvoo divinecaroline.com.

Aluksi sinun tulee muuttaa asenteesi liikuntaan. Säännöllisesti liikkuvat eivät jätä liikuntaa viimeiseksi tärkeyslistallaan: liikunta ei saa olla jotakin, joka puristetaan kokouksen ja tv-maratonin väliin, jos ehditään.

Opettele tekemään liikunnasta tärkeä osa päivää, ja uhraa hyvä televisio-ohjelma tai shoppailukierros kävelylenkin vuoksi.

Määrittele uudelleen sana "liikunta". Treenaamisen ei tarvitse tapahtua salilla: lentopallo ystävien kanssa, töihin pyöräileminen, muuttokuorman kantaminen tai jopa koiran kanssa peuhaaminen käyvät liikkumisesta. Säännöllinen liikkuja ei revittele tänään ja kärsi huomenna. Rutiini on tärkein, joten aloita varovasti, ja liiku hieman joka päivä. Älä huhki itseäsi puolikuoliaaksi.

Välttele laiskuutta ja laihduttamista

Laihtuminen voi olla kipinä liikkumiselle, mutta se ei saisi olla kuntoilun pääasia. Säännöllinen liikkuja kamppailee sokeritautia, masennusta ja korkeaa kolesterolia vastaan. Moni haluaa myös elää elämänsä aktiivisesti. Paino voi pudota kaiken tämän ohessa! Säännöllinen liikunta sallii myös ajoittaisen herkuttelun.

Tiedä, mikä sinua motivoi. Huono sää, pääkipu, uupumus tai laiskotus voi iskeä koska tahansa, joten tekosyyt täytyy oppia karkottamaan. Muistatko, miten liikunta sai veren kiertämään ja poisti pääkivun? Lähde siis lenkille sen sijaan, että surkuttelisit itseäsi kotona.

Yksi säännöllisen liikunnan valteista on ajoitus. Jos olet aamu-uninen, päätös aamukahdeksalta alkavasta lenkistä ei sovi sinulle. Olet elänyt kehosi kanssa koko elämäsi, joten tiedät, milloin se suoriutuu rasituksen alaisena parhaiten.

Usko pois, se on mahdollista

Vaikka "liikunta" ja "hauska" eivät monien mielestä sovi samaan lauseeseen, säännöllistä liikuntaa harrastavat nauttivat kuntoilustaan. Mieti, nauttisitko enemmän mietiskelystä kävelyn aikana, hyvästä musiikista jumppatunnilla vai rankan treenin aiheuttamasta rentouden tunteesta. Valitse sitten lajisi sen mukaan.

Kun seuraavan kerran näet sateessa tai viimassa hölkkäävän ihmisen, muista, ettei kyse ole supersankarista. Viisi tuntia liikuntaa viikossa voi tuntua valtavalta määrältä, mutta he, jotka siinä onnistuvat, elävät yhtä kiireistä elämää kuin kaikki muukin. Työn, harrastukset ja perheen voi siis todella yhdistää liikunnalliseen elämään!

MTV3/Helmi

Lähde: Divinecaroline.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja