Näillä vinkeillä sisustat eteisen toimivaksi!

Eteiseltä vaaditaan paljon. Tulisi löytyä paljon säilytys- ja laskutilaa ja samaan aikaan sisustuksen tulisi olla viehättävä – onhan eteinen ensimmäinen tila, jonka vieraasi näkevät.

Eteinen on samaan aikaan sekä säilytys- että läpikulkutila. Tämä tarkoittaa sitä, että eteisestä täytyy löytyä monia toimintoja, mikä ei tietenkään ole ongelma, jos tilaa riittää, mutta niukoissa neliöissä käyttövaatimukset saattavat aiheuttaa hankaluuksia. Ensimmäinen askel kohti toimivaa eteistä onkin ottaa neliöt hyötykäyttöön ja panostaa näppäriin säilytyskalusteisiin.

Pidä mahdollisimman paljon lattiatilaa vapaana siten, että pidät esillä vain ne kengät, jotka ovat jatkuvassa käytössä. Peilikaappi on ihanteellinen eteisen säilytysratkaisu, mikäli tilaan vain sellainen mahtuu. Kaappi kannattaa täyttää siten, että sieltä löytyy henkareita takkien ripustamiseen, hyllyjä asusteille ja kenkäteline niille kengille, jotka eivät ole jatkuvassa käytössä.

Eteisen seinätila kannattaa hyödyntää erilaisin koukuin ja hyllyin. Koukut ovat käteviä huivien ja vöiden säilyttämiseen. Vaikka eteinen olisi pieni, sinne kannattaa mahduttaa ainakin yksi hylly tai pieni pöytä, koska laskutilaa tarvitaan aina. Tasolle voi kerätä koreja avaimille ja muille eteisen pikkutavaroille, jotka tuppaavat hukkumaan.

Hyvä valaistus on eteisen sisustuksen kulmakivi. Kenelläkään ei ole aamukiireessä aikaa etsiä oikeaa hansikasparia käsikopelolla, vaan eteisessä pitäisi olla hyvä kohdevalo. Jalka- tai pöytälamppu ei ole paras vaihtoehto eteiseen, sillä ne vievät paljon tilaa ja joku saattaa kiireessä huitaista pöytälampun lattialle. Eteisen peili lisää valoisaa vaikutelmaa ja lisäksi avartaa pientä tilaa.

Muista nämä eteisen sisustuksessa

– Satsaa naulakoihin. Naulakoita tai henkareita tulisi löytyä yli omien tarpeiden, jotta myös vieraiden takit löytävät paikkansa. Tällä vältytään myös rasittamalla yksittäistä naulakkoa liian kovalla painolla ja estetään sen löystyminen ja tippuminen.

– Valaise tehokkain kohdevaloin. Ledeistä saat valovoimaa, joka riittää myös pimeimmän nurkan valaisemiseen.

– Kenkäteline säästää lattiatilaa. Kengillä on yleensä tapana kerääntyä kasoihin lattialle, jos niille ei löydy kätevää säilytyspaikkaa. Kasat vievät paljon tilaa ja vaikeuttavat siivoamista, joten kenkätelineellä lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

– Pienen tilan ei tarvitse olla tylsä. Käytä värejä ja valaistusta luovasti. Valitse omaan makuusi sopivia kalusteita, jotka tukevat muun asunnon ilmapiiriä.

– Karsi tavaroita etenkin, jos eteinen on pieni. Pientä tilaa ei kannata turhaan täyttää sellaisilla vaatteilla ja tavaroilla, jotka jäävät vähälle käytölle. Hyödynnä myös vintti tai muut varastotilat kausisäilytyksessä.

– Hyödynnä portaiden alle jäävä tila. Portaiden alusta on sellaisenaan hankala tila, joka vie asuinneliöitä. Tilan voi kuitenkin ottaa hyötykäyttöön rakentamalla portaiden alle kaapiston tai laittamalla tilan täyteen säilytyslaatikoita.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat