Näillä ideoilla piristät sisustusta edullisesti

Kodin sisustuksen piristämisen ei tarvitse käydä kalliiksi kukkarolle. Tässä muutama vinkki, jolla uudistat interiööriäsi edullisesti, mutta hyvällä maulla.

Onko sinua puraissut kevään kunniaksi sisustuskärpänen, mutta kukkaron pohja ammottaa tyhjyyttään? Älä huoli: interiöörin uudistaminen ei ole kallista puuhaa, jos käytät hieman mielikuvitustasi.

Pikkuostosten avulla saa jo aikaan paljon muutoksia. Käytä aistejasi rohkeasti, ja lisää sisustukseen uusia värejä pienin sisustuselementein. Sekoita tekstuureja ja uudista tuoksumaailmaa. Anna sisäiselle luovuudellesi mahdollisuus!

Huonetuoksu muuttaa tunnelmaa

Huoneessa leijailevat tuoksut vaikuttavat voimakkaasti tilan tunnelmaan, ja huonetuoksujen käyttö onkin lisännyt suosiotaan. Koteihin tarkoitettuja hajuhermoja hiveleviä tuoksuja on saatavilla mitä erilaisimmissa muodoissa: esimerkiksi suitsukkeina, tuoksukynttilöinä, eteerisinä öljyinä ja suihkeina.

Nopea tapa virkistää huoneen tai asunnon tunnelmaa onkin kodin tuoksujen uudistus. Valitse huoneisiin omat suosikkisi valtavan tuoksuvalikoiman joukosta. Jos olet epävarma, millaiset tuoksut ovat parhaita mihinkin tilaan, kysy rohkeasti vinkkejä hajusteita myyvistä liikkeistä.

Leikittele kynttilöillä ja asetelmilla

Sisustuksen pikaisena – ja edullisena – piristysruiskeena toimivat myös kynttilät ja erilaiset asetelmat. Esimerkiksi värikkäät tuikkukupit tuovat heti pirteyttä sisustukseen, etenkin jos huone on interiööriltään muuten melko pelkistetty. Liekin loiste taas tuo mukanaan tunnelmallisuutta ja lämpöä. Tuikkukupit toimivat kivoina yksityiskohtina sekä rykelmässä että ympäri huonetta siroteltuina.

Myös erilaisten asetelmien tekeminen on helppoa. Laita kauniin värittömän lasikulhon pohjalle hiekkaa, ja asettele sen päälle vaikkapa kuivattuja käpyjä ja tuikkukynttilöitä. Näin saat samalla ripauksen luontoa oman kotisi keskelle. Myös kukka-asetelmat ovat upeita, joskaan eivät niin kestäviä.

Kauniit kivet ja maljakot toimivat sisustuksessa

Hyödynnä kauniita kiviä sisustuksen yksityiskohtana. Laita pikkukiviä esimerkiksi lasisen vaasin pohjalle, laita maljakkoon vettä ja asettele mukaan vielä multaa kaipaamaton kasvi, kuten bambunoksa.

Lasisen kulhon tai maljakon pohjalla olevat kivet näyttävät myös hauskoilta kelluvien kynttilöiden alapuolella.

Saatavilla on myös lasisia maljakoita, jotka on tarkoitettu ripustettavaksi seinälle. Nämä maljakot toimivat sisustuksen upeina yksityiskohtina, kun niihin laittaa yhden näyttävän leikkokukan.

Käytä luovuuttasi sisustustaulujen suhteen

Hienoja sisustustauluja ei aina kannata ostaa valmiina kaupasta, sillä niiden teko on itse asiassa melko helppoa. Etsi joku valmis kuva tai piirrä sellainen itse. Printtaa se erikoisemmalle paperille, esimerkiksi sanakirjasta repäistylle sivulle tai sanomalehdelle.

Voit hyödyntää myös vanhoja valokuvia taulujen teossa. Jos osaan käyttää kuvankäsittelyohjelmaa tietokoneella, voit skannata vanhan kuvan ja muunnella sitä astetta taiteellisempaan suuntaan. Kehystä taiteelliset, mutta yksinkertaiset mestariteokset, ja laita ne seinälle.

Sisusta tyynyillä

Koristetyynyillä leikittely on ehkä helpoin tapa ikinä piristää huoneen sisustusta. Hanki uusi upea koristetyyny tai hanki niitä niin paljon, että niistä saa muodostettua upottavan kasan.

Leikittele tyynyjen materiaalin, kuvioiden ja värien kanssa, ja voilá – sisustus virkistyy kertaheitolla.

(MTV3)
Lähde: www.styleathome.com
Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja