Näiden burleskitähtien esityksistä ei uskallusta puutu – katso hurmaavat kuvat

Perjantain AVA Elokuva sukeltaa tasseleiden, tissitupsujen ja huumaavan naurun ja raivoisien kyyneleitten maailmaan amerikkalaisten burleskitaiteilijoiden johdolla. Keitä nämä burleskitaiteilijat oikein ovat?

Ranskalaisen näyttelijä-ohjaaja Mathieu Amalricin vuonna 2010 ilmestynyt Kiertue (ransk. Tournée) on dokumenttinen fiktio, jossa seurataan amerikkalaisten New Burlesque -esiintyjien arkea ja riemastuttavaa Ranskan kiertuetta: muun muassa villiä tasseleiden heilutusta, parodiaa ja irvokasta hulluttelua.

Elokuvan pääosiossa nähdään Miranda Colclasure (taiteilijanimeltään Mimi Le Meaux), Suzanne Ramsey (Kitten on the Keys), Linda Marraccini (Dirty Martini), Angela de Lorenzo (Evie Lovelle), Julie Atlas Muz sekä herrasmies Alexander Craven (Roky Roulette).

Elokuvan tarina sekä dialogit ovat käsikirjoitettuja, mutta päätähdet itse ovat näyttelijöinä amatöörejä, mutta sitäkin oivallisempia burleskin ammattilaisia. Elokuvan kohtauksissa onkin käytetty puhtaasti burleskitähtien omia numeroita.

Burleskitaiteilija Kitten on the Keys soittaa omassa tutussa numerossaan pianoa höyhenten peittämänä – ja lopuksi ilman niitä. Valokeilassa oleva Mimi Le Meaux on saanut esityksiinsä inspiraatiota ja potkua 1950-luvun striptease-esityksistä – omaa "blondimaista seksipommin" lookiaan nainen kuvailee uhkuvan 1950-luvun rockia sekä tatuointeja.

Uhkea burleskitähti Dirty Martinin bravuurina toimii kyseenalaistava vapaudenpatsas-numero, kun taas Julie Atlas Muz tuo lavalle kabareetanssin piirteitä. Herttaisena pidetty Evie Lovelle on puolestaan tunnettu film noir -lookistaan. Ryhmärämän miesesiintyjä Roky Roulette ottaa lavalle mukaan hyppykepin.

Vaikka vaatteet vähenevät, burleskiesityksissä ei kyse ole kuitenkaan strippaamisesta tai katsojan kiihottamisesta, vaan se on naiseutta (ja miksei mieheyttäkin!) ylistävä taiteenmuotonsa, jossa katsojaa on tarkoitus kiusoitella.

AVA Elokuva Kiertue perjantaina 6.9. klo 21!


Muun muassa tätä on luvassa Kiertue-elokuvassa:

Lue myös elokuva-arvostelu:Kiertue

AVA Elokuva Kiertue perjantaina 6.9. klo 21!


Lue myös:


AVA / Katri Koskinen

Lähteet: MTV3, Burlesquelife.com

Kuvat: Pressi, GettyImages

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja