Naapuri syytti perheen pieniä lapsia metelistä nimettömässä kirjeessä: "Pitäisi olla mahdollista, että he leikkivät huutamatta"

6:29

Englantilainen äiti tyrmistyi naapureiden nimettömästä kirjeestä, jossa he käskivät perheen lapsia leikkimään hiljempaa.

Miten selvitä uhkaikäisen lapsen kanssa? Miten pitää omat hermot kasassa? Katso asiantuntijan vastaukset videolta!

Neljän pojan äiti Morgan DeCairos DeBoer järkyttyi hakiessaan postin viikon alussa: Hän oli saanut nimettömän kirjeen, jossa valitettiin hänen alle 6-vuotiaiden poikiensa pitämästä melusta.

– Tämä on ystävällinen pyyntö, joka minusta tuntui paremmalta toimittaa postitse. Olen yksi monista naapureista, jotka ovat turhautuneita takapihalla leikkivien lastenne säännölliseen huutamiseen ja kirkumiseen. Tämä on erittäin häiritsevää, olimme sitten ulkona tai sisällä ja teimme mitä tahansa, oli se sitten TV:n katselu, lukeminen tai päiväunet. Ikkunoiden sulkeminen ei pidä ääntä loitolla, kirjeessä kerrotaan.

Kirjeen lähettänyt naapuri kehottaakin vanhempia käskemään lapsia lopettamaan huutamisen tai vahtimaan heidän leikkejään.

– Pitäisi olla mahdollista, että he leikkivät huutamatta ja pitkällä aikavälillä siitä olisi apua heille. Muita vaihtoehtoja on esimerkiksi se, että viet heidät puistoon?


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"En aio tehdä mitään eri tavalla"

Morgan kertoo, että he ovat asuneet asuinalueella Newmarketissa, Englanissa nyt muutaman vuoden ajan ja perhe on aina ollut hyvissä väleissä lähimpien naapureidensa kanssa. Äiti ei osaa sanoa, kuka voisi olla kirjeen takana, mutta epäilykset ovat jo heränneet.

Saatuaan kirjeen Morgan jakoi sosiaaliseen mediaan turhautumisensa, ja useat Facebook-kommentoijat asettuivat hänen puolelleen: Lasten on tärkeä saada leikkiä pihalla ja olla lapsia.

– En aio tehdä mitään eri tavalla, äiti sanoo ja huomauttaa, että pojat viettävät pihalla muutenkin päivittäin vain pari tuntia.

Äidin mielestä lasten pitäisi saada leikkiä nimenomaan takapihalla, koska se on turvallinen alue ja se kuuluu heidän asuntoonsa. Lasten täytyisi saada leikkiä juuri sillä tavalla kuin nämä haluavat, eikä äiti usko, että käskyt olla hiljaa auttaisivat. Riitoihin hän kertoo kuitenkin puuttuvansa.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Perheeseen kuuluvat 6-vuotias Phoenix, 4-vuotias Quinn, 2-vuotias Gabriel ja yhdeksän kuukautta vanha Benjamin. Morgan kertoo, ettei aio tehdä asialle mitään, sillä jos naapurit piilottelevat eivätkä kehtaa tulla sanomaan asiasta suoraan, he eivät ole hänen aikansa arvoisia.

– Laitan kasvoilleni hymyn, kun kävelen ulos lasteni kanssa ja tervehdin naapureitani, äiti päättää.

Lähteet: CTVNews, York region

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja