Myytit lentokoneen matkustajaluokan korotuksesta – ja totuudet niiden takana

Pääseekö häämatkalaisena bisnesluokkaan? Auttaako siisti pukeutuminen ja salkku kainalossa? Riittääkö, jos check-inissä hurmaa henkilökunnan?

Verkkomatkatoimisto Expedia rikkoo yleisimmät upgreidaukseen, eli lentokoneen matkustajaluokan korotukseen liittyvät myytit.

Myytti: Paras tapa saada ilmainen upgreidaus on pyytää sitä lähtöselvityksessä

Fakta: Upgreidauksen perään tiedusteleminen lähtöselvityksessä johtaa harvoin paikkaan ykkös- tai bisnesluokassa. Lentoyhtiö tekee lähes kaikki luokkakorotukset jo päivää ennen lentoa. Bisnesluokkaan pääsee varmemmin, kun suosii samaa lentoyhtiötä säännöllisesti. Helpoin tapa osoittaa uskollisuutensa on liittyä lentoyhtiön kanta-asiakas- tai palkitsemisohjelmaan. Yksittäisen lennon ilmaisten upgreidauksien määrä riippuu tietenkin siitä, kuinka loppuunmyyty turistiluokka on ja paljonko premium-luokissa on paikkoja jäljellä. Yksin matkustava saa upgreidauksen todennäköisemmin kuin pariskunta tai perhe.

Myytti: Upgreidauksen saa varmimmin viime hetkellä lähtöportilta

Fakta: Jos pyydät ilmaista upgreidausta lähtöportilla, olet auttamatta myöhässä. Lentoyhtiöt saattavat kuitenkin myydä upgreidauksia portilla alennettuun hintaan, jolloin onnekkaat voivat saada paremmat matkustuspaikat normaalia edullisemmin.

Myytti: Jos pukeutuu hyvin, pääsee helpommin bisnes- tai ykkösluokkaan

Fakta: Sekä liike- että vapaa-ajan matkustajat lentävät premium-luokissa, joten tyylikäs matkasalkku ei ole oikotie listan kärkeen. Lisäksi paikkamuutokset on luultavasti tehty jo hyvissä ajoin ennen kuin saavut kentälle, eikä tyylikkäästä ulkomuodosta enää ole etua. Mitä enemmän rahaa olet käyttänyt lentoyhtiön palveluihin, sitä todennäköisemmin pääset nauttimaan eduista, kuten ilmaisesta upgreidauksesta.

Myytti: Yltiöystävällisyys ja jutustelu henkilökunnan kanssa on tie upgreidaukseen

Fakta: Vaikka henkilökunta varmasti arvostaa ystävällisyyttä, jutustelu tuskin takaa matkustusluokan korotusta. Karu todellisuus on, että uskollisten asiakkaiden lisäksi julkkikset, toimittajat ja muut VIP-henkilöt ovat etusijalla, koska he todennäköisesti pystyvät tuomaan lentoyhtiölle lisää asiakkaita.

Myytti: Jos kertoo olevansa häämatkalla, henkilökunta korottaa matkustajaluokkaa

Fakta: On harvinaista, että pariskunta pääsee premium-luokkaan pelkästään siksi, että on häämatkalla. Koska tämä myytti on niin laajalle levinnyt, saattaa häämatkasta ilmoittaminen saada henkilökunnan jopa epäileväiseksi, sillä monet muutkin ovat heilutelleet sormustettuja nimettömiään toiveikkaina.

Mitä oikeasti kannattaa tehdä? Expedian vinkit upgreidaukseen:

  • Rekisteröidy lentoyhtiön kanta-asiakas- tai palkinto-ohjelmaan. Näin yhtiö huomaa uskollisuutesi ja näkee, kuinka paljon olet käyttänyt rahaa ostoksiisi.
  • Pyri matkustamaan mahdollisimman paljon samalla lentoyhtiöllä, jotta keräät mahdollisimman paljon pisteitä. Yksin matkustaminen parantaa mahdollisuuksia upgreidaukseen.
  • Esitä toiveesi ykkösluokkaan pääsystä lentoyhtiölle mahdollisimman ajoissa.

Lähde: Expedia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja