Mysteerin karmea käänne: Mies väitti olevansa 8 vuotta sitten 6-vuotiaana kadonnut Timmothy, mutta paljastuikin 23-vuotiaaksi rikolliseksi – "Pojan isä on sirpaleina, jälleen kerran"

Kentuckyssa löytynyt teinipoika ei ollut Timmothy Pitzen. 1:13

Poliisin puheille marssinut 14-vuotias poika ei ole kuusivuotiaana kadonnut Timmothy Pitzen tämän väitteistä huolimatta, kertoo liittovaltion poliisi FBI. 

Sen sijaan nuori mies identifioitiin DNA-testein 23-vuotiaaksi Brian Michael Riniksi, joka on kotoisin Ohiosta. 

– Murskaavaa. Tämä on kuin saman päivän elämistä kerta toisensa jälkeen. Timmothyn isä on sirpaleina, jälleen kerran, Timmothy Pitzen täti kertoi toimittajille CNN:n mukaan.

Rini asteli keskiviikkona viranomaisten puheille ja esittäytyi kahden kidnappaajan kynsistä paenneeksi Timmothy Pitzeniksi. Viranomaiset ovat etsineet Pitzeniä vuodesta 2011 lähtien, kun pojan äiti teki itsemurhan. Timmothy oli kadotessaan vain kuusivuotias.

Poliisin tietojen mukaan hänen äitinsä oli katoamispäivänä vienyt poikansa käymään eläintarhassa ja Wisconsinin vesipuistossa ennen oman henkensä riistämistä.

Äiti jätti jälkeensä viestin, jossa hän kertoi poikansa olevan kunnossa tätä rakastavien ihmisten ympäröimänä. Poliisit ajattelivat tuolloin, että hän oli jättänyt poikansa ystävänsä hoteisiin.

Huijarilla rikollinen tausta

Timmothyksi esittäytynyt Rini oli lähestynyt erästä autoa ja pyytänyt kuljettajalta apua. 

– Haluan vain päästä kotiin. Ole kiltti ja auta, hän oli pyytänyt. 

Rinin pikkuveli Jonathon Rini on kertonut WCPO:lle veljellään olevan pitkä rikoshistoria ja hänellä on esiintynyt mielen sairauksia. Hänellä on diagnosoitu esimerkiksi Aspergerin syndrooma, kaksisuuntainen mielialahäiriö ja ylivilkkaushäiriö, joihin hän on aiemmin saanut hoitoa.

– Hän on tehnyt typeriä asioita. Ei näin vakavia, mutta hän on tehnyt typeriä asioita niin kauan kuin muistan, Jonathon Rini kuvaili veljeään ja kertoo pyytävänsä anteeksi Timmothyn perheeltä veljensä puolesta. 

Jonathon Rini kertoo CNN:lle veljensä käyttäneen tämän henkilöllisyyttä, kun poliisit pysäyttivät hänet liikenteessä liikennerikkomuksen vuoksi. Jonathon sai tietää asiasta vastaanottaessaan kirjeen, jonka mukaan hänen ajolupansa oli evätty. 

Brian Rini on viettänyt aikaa nuorisovankilassa sekä aikuisvankilassa. Oikeusasiakirjoista käy ilmi, että hänet on tuomittu esimerkiksi murtovarkaudesta, vääristä hälytyksistä, katteettomien shekkien käyttämisestä ja vandalismista, ja että hän on ollut psykiatrisessa hoidossa viimeksi vuonna 2017. Rini vapautui vankilasta maaliskuun alussa. 

"Ette tule ikinä löytämään häntä", lapussa luki

Timmothyn isoäiti kertoi lehdistölle olleensa kuin "tulisilla hiilillä" odottaessaan poliisin DNA-testien valmistumista. Koko perhe suhtaututui äkilliseen tilanteeseen sekä toiveikkaasti että pelokkaasti, kertoo ABC News.

Perhe kertoo olevansa yhä toiveikas pojan löytymisen suhteen, syystäkin. Riistäessään henkensä pojan äiti jätti viestin, jossa hän kertoi pojan olevan turvassa, mutta että häntä ei tultaisi ikinä löytämään.

Kadonneiden lasten keskuksen mukaan (The National Center for Missing and Exploited Children) vuosittain löydetään lapsia, jotka ovat olleet kadoksissa yli puoli vuotta. Keskuksen johtajan mukaan viimeisen viiden vuoden aikana yli 150 lasta on löydetty yli vuosikymmen myöhemmin, kertoo ABC News. 

Lue myös:

    Uusimmat