Mainos

Syyttäjä: Myrkkyhoitaja murhasi uhrinsa sydänlääkkeellä - sekoitettiin ruokaan tai juomaan

Syyttäjän mukaan 84-vuotias vanhus murhattiin Salossa syksyllä digoksiini-nimisellä lääkkeellä.

Lääkettä käytetään sydämen vajaatoimintaan ja ilman tarvetta annettuna se on uhrillleen hengenvaarallinen etenkin suurissa annoksissa. Vanhuksella ei tällaista diagnoosia ollut.

DIGOKSIINI

Käytetään sydämen vajaatoiminnan ja rytmihäriöiden hoitoon.

On yksi vanhimmista sydänlääkkeistä, eikä sitä nykyisin juuri käytetä ensisijaisena lääkkeenä sydänvaivoihin.

Luonnossa digoksiinia löytyy muun muassa sormustinkukista.

Lääkkeen annostelussa tulee olla tarkka, sillä liian suuri annos voi häiritä sydämen toimintaa.

Muita haittavaikutuksia ovat esimerkiksi pahoinvointi ja sekavuus.

Syyttäjän mukaan 54-vuotias miessairaanhoitaja oli sekoittanut digoksiinin uhrin ruokaan tai juomaan. Uhrin ruumiista löytyi 20-kertainen määrä lääkettä normaaliannokseen verrattuna.

Uhri kuoli lääkkeseen syyskuussa, mutta häntä oli syyttäjän mukaan yritetty surmata samalla lääkkeellä jo kolmesti aiemminkin. Nainen toipui kuitenkin kesällä ja syksyllä 2014 tapahtuneiden myrykytysten jälkeen sairaalassa.

"Motiivina raha"

Miessairaanhoitajaa syytetäänkin siis murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä. Syyttäjän mukaan teot olivat harkittuja muun muassa siksi, että hoitaja oli etsinyt etukäteen tietoa lääkkeestä ja väärentänyt reseptejä sitä saadakseen.

Syyttäjän mukaan tekojen motiivina oli raha. Kihlakunnansyyttäjä Heli Haapalehdon mukaan mies toivoi uhrin kuolemaa, koska nainen oli testamentannut koko omaisuutensa hoitajalle. Miehen oma taloudellinen tilanne oli tuolloin heikko.

Syyttäjän mukaan testamentti oli laadittu, koska hoitaja oli saanut uhrinsa rakastumaan itseensä. Samalla varjolla nainen oli luovuttanut tilinkäyttöoikeutensa miehelle ja hän oli menettänyt jo yli 20 000 euroa miehelle.

Mies kiistää murhan ja murhan yritykset. Lisäksi hän kiistää toivoneensa naisen kuolemaa sekä sen, että olisi saanut naisen rakastumaan itseensä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.