Mainos

Myös matkustaja voi saada potkut Uberista – tätä se vaatii

Kiistellystä kyydinjakopalvelusta on mahdollista tulla suljetuksi. Mikäli asiakas pelaa korttinsa väärin, ei Uberin kyytiin tarvitse välttämättä mennä enää koskaan.

Uber nousee otsikoihin tasaisin väliajoin. Milloin kyseessä on kannanotto toiminnan laillisuuden puolesta tai sitä vastaan, milloin taas tarina karmeasta kokemuksesta etu- tai takapenkillä.

Nyt Uber on kertonut, minkälaisista asioista matkustaja voi joutua pysyvästi jäähylle palvelusta.

Säännöt ovat USA:n Uberin verkkosivuilta, mutta toimivat hyvänä ohjenuorana muuallakin.

Kuljettajan tai muiden matkustajien omaisuuden vahingoittaminen on kiellettyä. Omaisuuden vahingoittamiseksi luetaan myös tahallinen auton sotkeminen ruoalla tai juomalla, tupakointi tai liiallisesta alkoholinkäytöstä johtuva oksentaminen.

Seksin harrastaminen autossa joko kuljettajan tai muiden matkustajien kanssa on kiellettyä. Myös muunlainen, ei-toivottu fyysinen kajoaminen kuljettajaan tai muihin matkustajiin voi johtaa sulkemiseen palvelusta.

Asiaton kielenkäyttö tai loukkaaviksi tulkittavat eleet eivät ole toivottuja. Kuljettajan piinaaminen liian henkilökohtaisilla kysymyksillä, sanalliset uhkaukset tai muuten aggressiivinen, seksuaalinen, väheksyvä tai epäkunnioittava käytös on syytä unohtaa Uber-kyytiin astuessaan.

Kuljettajan piinaaminen matkan jälkeen tekstiviesteillä tai puhelimitse ei ole hyväksyttävää. Kuten ei myöskään kuljettajan asuinpaikan selvittäminen ja ovelle ilmaantuminen pyytämättä.

Uber-kyydin aikana ei saa myöskään rikkoa lakia. Kuljettajaa ei saa yllyttää ylinopeuteen, eikä autossa saa matkustaa enempää ihmisiä kuin rekisteriotteen mukaan on sallittua. Uber-kyytiä ei saa käyttää laittoman liiketoiminnan edistämiseen.

Lähde: Uber

***

1:46


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.