Myös he kuolivat kesken elokuvan kuvausten – katso lista

Paul Walker ei ole ensimmäinen näyttelijä, joka menehtyi kesken elokuvaprojektin.

Hurjapäät-elokuvien tähti Paul Walker kuoli lauantaina 40-vuotiaana pahassa atuo-onnettomuudessa. Hän oli ystävänsä kyydissä palaamassa hyväntekeväisyystapahtumasta, kun auto ajautui päin puuta ja syttyi tuleen. Molemmat kuolivat.

Viidessä Hurjapäät-elokuvassa näytelleellä Walkerilla jäi kesken elokuvasarjan seitsemännen osan kuvaukset. Nyt onkin epäselvää, miten elokuva tehdään loppuun ilman yhtä keskeistä roolihenkilöä.

Walker ei kuitenkaan ole ainoa supertähti, joka on kuollut kesken kuvausten, vaan heitä on vuosien varrella ollut yllättävänkin paljon. Muistatko, mitä näille elokuville kävi tähtien kuoltua?

Näyttelijä ja kauneusikoni Marilyn Monroe kuoli rauhoittavien lääkkeiden yliannostukseen vuonna 1962, ennen kuin ehti saada valmiiksi Something's Got to Give -elokuvan kuvaukset. Elokuvaa ei lopulta tehty valmiiksi, mutta pätkiä siitä on käytetty Monroen elämästä kertovassa dokumentissa.

Näyttelijätär Natalie Wood hukkui mystisissä olosuhteissa huvijahdilla vuonna 1981 kesken Brainstorm-elokuvan kuvausten. Wood oli jahdilla miehensä Robert Wagnerin ja näyttelijä Christopher Walkenin kanssa. Poliisi avasi tapauksen tutkimukset uudelleen vuonna 2011, kun jahdin kapteeni väitti Wagnerin ja Walkenin peitelleen Woodin kuolemaa.

Brainstorm-elokuva kärsi rahoitusongelmista Woodin kuoleman jälkeen, eikä se menestynyt elokuvateattereissa.

Kung-fu-tähti Bruce Leen poika Brandon Lee, 28, kuoli tapaturmaisesti vuonna 1993 kuvatessaan The Crow -elokuvaa. Hän kuvasi kohtausta, jossa häntä ammuttiin, mutta aseessa olikin oikea luoti, joka lävisti Leen vatsan ja tappoi hänet. Muutamaa kuvaamatta jäänyttä kohtausta varten käytettiin stunttia, jolle muokattiin digitaalisesti Leen kasvot.

Vuonna 1993 kuoli myös lupaava nuori näyttelijä River Phoenix 23-vuotiaana. Phoenix kuoli huumeiden yliannostukseen kesken Dark Blood -elokuvan kuvausten. Elokuva ei koskaan nähnyt päivänvaloa, sillä sitä ei pystytty tekemään loppuun ilman pääroolin esittäjää.

Phoenixin piti kuolemansa aikaan aloittaa kuvaukset myös Veren vangit -vampyyrielokuvassa. Hänet korvasi Christian Slater, joka lahjoitti koko palkkansa hyväntekeväisyyteen Phoenixin nimissä.

Yksi 2000-luvun traagisimmista kuolematapauksista oli australialaisnäyttelijä Heath Ledgerin menehtyminen 28-vuotiaana vuonna 2008. Yön ritarin Jokeri-rooli muistetaan usein Ledgerin viimeisenä roolityönä, mutta tosiasiassa hän oli ehtinyt ennen kuolemaansa aloittaa The Imaginarium of Dr. Parnassus -fantasiaelokuvan kuvaukset.

Pelastaakseen keskeneräisen elokuvan ja vaaliakseen Ledgerin muistoa tämän läheisimmät ystävät Johnny Depp, Colin Farrell ja Jude Law näyttelivät Ledgerin loput kohtaukset. Lisäksi elokuvaan tehtiin teknisiä temppuja ja pieniä juonimuutoksia. Yön ritari -roolistaan Ledger sai postuumisti parhaan sivuosan Oscarin.

Vuonna 1999 Gladiaattori-elokuvaa kuvannut Oliver Reed kuoli 61-vuotiaana sairauskohtaukseen maltalaisessa baarissa. Reedin kasvot muokattiin digitaalisesti jäljellä olleisiin kohtauksiin. Gladiaattori palkittiin viidellä Oscar-palkinnolla, muun muassa parhaasta elokuvasta.

(MTV VIIHDE)

Lue myös:

    Uusimmat