Myös Die Welt selvittää Ukraina-juttujen epäselvyyksiä – kyseessä sama avustaja kuin Iltalehdellä

Saksalainen Die Welt -lehti selvittää ukrainalaisen avustajansa kirjoittamissa sotajutuissa mahdollisesti olevia epäkohtia. Kyseessä on sama avustaja, jonka juttuja Iltalehti poisti eilen verkosta.

Ilta-Sanomien ulkomaantoimituksen tuottaja Jari Alenius vinkkasi asiasta Die Weltiin sen jälkeen, kun Ilta-Sanomat oli itse selvittänyt kyseisen avustajan taustoja viime viikolla. Avustaja oli Ilta-Sanomien mukaan tarjonnut yhteistyömahdollisuutta. Ilta-Sanomat kieltäytyi selvitysten jälkeen.

Iltalehden ukrainalaisen avustajan sotauutisoinnissa on ollut lehden mukaan epäselvyyksiä, minkä vuoksi lehti poisti eilen verkkosivuiltaan 33 juttua, jotka käsittelivät Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Iltalehden päätoimittaja Perttu Kauppinen on kertonut Twitterissä, että juttuja kirjoittanut avustaja on työskennellyt Iltalehdelle kymmenen vuotta. Hän sanoo avustajan toimineen pääasiassa fikserinä eli auttaneen Ukrainassa käyneitä Iltalehden toimittajia.

Kauppinen kertoi, että lehden selvityksissä ilmeni, että osa avustajan toimittamista kuvista ei ollut hänen itsensä ottamia eikä sieltä, mistä hän väitti niiden olevan. Näiden epäselvyyksien takia Iltalehti päätyi poistamaan myös avustajan tekemiä juttuja.

Yhteistyö avustajan kanssa on Kauppisen mukaan lopetettu.

Lue myös:

    Uusimmat