Mainos

"Myös aikuisille sallitaan oikeus leikkimieliseen joulunodotukseen" – aikuisten joulukalenterit maksavat jopa 129 euroa, mutta mitä ne sisältävät?

Aikuisten joulukalenterit maksavat jopa yli sata euroa. Mitä rahalla saa? Selvitimme!

Aikuisten joulukalenterit ovat nousseet perinteisten suklaakalenterien rinnalle. Jopa yli sadan euron hintaiset kalenterit sisältävät yleensä meikki- ja ihonhoitotuotteita, mutta mitä rahalla saa? Kysyimme!

Kalliimmissa kalentereissa mukana normaalikokoisia tuotteita

– Samoin kuin lapset, myös aikuisetkin haluavat avata joulun aikaan yllätyksellisen joulukalenterin luukun, kertoo hankintapäällikkö Paula Vappula Sokokselta.

Samaa mieltä on Sokos& Emotionin hankintapäällikkö Mona Davidsson.

– Myös aikuisille sallitaan oikeus leikkimieliseen joulunodotukseen kaiken kiireen keskellä, hän sanoo.

Sokoksen valikoiman edullisimmat kalenterit aikuisille maksavat alle kymmenen euroa. Kalleimmat kustantavat lähes 90 euroa.

– Kalenterit sisältävät muun muassa suklaata, kokeilukokoisia meikkejä tai ihonhoito- tai vartalohoitotuotteita. Kalliimmissa kalentereissa on mukana myös normaalikokoisia tuotteita, Vappula sanoo.

– Teejoulukalenteri on ollut valikoimissamme jo vuosia, ja se on aina vaan yhtä suosittu. Kalenteri sisältää jokaiselle päivälle erilaisen teepussin ilahduttamaan aamun teehetkeä, hän jatkaa.

Esimerkiksi L’occitanen joulukalenteri sisältää suihkugeelejä, vartalovoiteita, kasvo- ja käsivoiteita ja saippuoita. Suurin osa tuotteista on matkakokoisia, mutta mukana on muutama normaalikokoinenkin tuote.

– Kalenteri on erittäin suosittu, sitä jo odotetaan ja varataan ennen kuin tulee myyntiin, ja se loppuu joka vuosi kesken, Davidsson sanoo.

Vappulalla on itselläänkin kotona meikkijoulukalenteri, Davidssonilla taas partiolaisten kuvakalenteri.

Aikaisempina vuosina kalenterit loppuivat kesken

The Body Shopin kalentereiden suosio on kasvanut joka vuosi, kertoo Maarit Kuisma, Area Manager, PR & Training.

– Aikaisempina vuosina ne loppuivat kesken, ja moni asiakas jäi harmissaan ilman, Kuisma sanoo.

– Kalentereita tultiin kysymään myymälöistä jo loppukesästä, ja heti, kun niitä tuli, soitimme asiakkaille ja asiakkaat saivat tulla ostamaan omansa. Äidit ostavat kalentereita tyttärilleen, ja miehet vaimoilleen. Myös ystävättärille kalentereita on ostettu. Ja sitten naiset ostavat ihan itselleen, lahjoiksi ja hemmotteluksi, hän kertoo.

Vuoden 2017 uutuus on Count Down To New Year -kalenteri, jossa lasketaan aikaa uuteen vuoteen.

Joulukalentereita on kolme erilaista. Entry-kalenterin hinta on 69 euroa, ja sen tuotteiden arvo on erikseen ostettuna 133 euroa. Deluxe- kalenterin hinta on 99 euroa, ja tuotteiden hinta erikseen ostettuna on 190 euroa. Ultimate-kalenterin hinta on 129 euroa; tuotteiden hinta erikseen ostettuna on 260 euroa.

Rahalla saa matkakokoisia tuotteita ja muutaman täysikokoisen tuotteen. Tuotteet voivat olla vartalonhoito-, kasvo-, hius- tai meikkituotteita sekä oheistuotteita, kuten ripsientaivuttaja ja pesusieni.

Kuismalla itsellään ei ole kosmetiikkakalenteria.

– Tässä on kyseessä ”suutarin lapsella ei ole kenkiä”- ilmiö, hän kuvailee.

– Ostin kotoa jo pois muuttaneelle tyttärelleni Deluxe-kalenterin, mutta täällä kotona meillä on miehille suklaakalenterit. Itse saan tutustua ihaniin kosmetiikkatuotteisiin ja oheistuotteisiin koko vuoden ajan, joten en kaipaa joulun odotukseen enää kalenteria. Meillä yrityksessä joulu on kaupallisesti kaikkein vilkkainta aikaa ja alamme valmistautua siihen jo heti alkuvuodesta, eli helmikuun alussa.

"Teejoulukalenterit ovatkin visusti tämän trendin ytimessä"

Ruohonjuuressa aikuisille joulunodottajille on tarjolla kaksi teejoulukalenteria sekä kaksi vegaanista luomusuklaakalenteria.

– Näiden kaikkien teejoulukalentereiden ideana on se, että ihminen voisi höyryävän teekupillisen keralla joka ilta tai aamu rauhoittua ja rentoutua – ja virittyä jouluiseen tunnelmaan. Toki samalla ihminen tulee myös tutustuneeksi moniin, erilaisiin tee-elämyksiin, joihin muutoin ei välttämättä törmäisi, Ruohonjuuren markkinointipäällikkö Johanna Koskinen kuvaa.

– Suklaakalentereihin verrattuna teejoulukalenteri on rauhoittavampi nautinto – ilo kestää pidempään teekupposen kera kuin suklaapalan suuhun sujautettaessa. Yksi seuraavista megatrendeistä tulee olemaan rentoutuminen, rauhoittuminen ja palautuminen – teejoulukalenterit ovatkin visusti tämän trendin ytimessä.

Teejoulukalenterin ostaa Koskisen mukaan yleensä 25–50-vuotias nainen. Menekki kasvaa vuosi vuodelta.

Koskisella itsellään on kotona ”tontun pussukka” -joulukalenteri.

– Siihen tonttu tuo joka päivä pienen yllätyksen. Lapselleni tonttu tuo aika usein pieniä tavaroita, mutta omaan pussukkaani sujahtaa yleensä lapselta lahjakortteja, kuten "halaus" tai "retki kirjastoon".

Kalenterissa yhdistyy huvi ja hyöty

Ihonhoitotuotemerkki Dermosilin joulukalenteri sisältää ihonhoito- ja meikkituotteita sekä kauneudenhoidon tarvikkeita. Tuotteiden arvo erikseen ostettuina on 65 euroa. Kalenteri maksaa 40 euroa.

– Asiakkaamme ovat kyselleet meiltä kosmetiikkakalenteria jo muutamana vuonna. Kun näin selvästi jotain toivotaan, haluamme tietenkin tarjota asiakkaillemme heidän toivomansa tuotteen, kertoo viestintäpäällikkö Varpu Saari.

Saaren mukaan kenties innokkainta kalenterin kohderyhmää ovat noin 20–40-vuotiaat asiakkaat, mutta kalenteri on kiinnostanut kaiken ikäisiä.

– Kun kalenteri tuli myyntiin 26.10. kello 10, oli kaupassamme ennennäkemätön ruuhka! Kiihkeimmin kalenteria odottaneet olivat heti ostoksilla. Kalenteri on myynyt odotustemme mukaisesti. Niitä on ostettu tietenkin itselle, mutta myös lahjaksi, esimerkiksi äidit tyttärilleen, Saari sanoo.

– Tiedän, että joulukalentereita löytyy useammastakin naisvaltaisen työpaikan kahvihuoneesta, ja luukun pääsee avaamaan kukin vuorollaan!

Saaren mukaan joulukalenterin ei suinkaan tarvitse olla vain lasten yksinoikeus. Hän pitää kalenteria tarpeellisena muistutuksena oman hyvinvoinnin tärkeydestä.

– Jokainen muistaa varmasti omasta lapsuudesta sen jännityksen, kun sai avata luukkuja. Meidän kiireistä arkea elävien naisten on ihan hyvä välillä hengähtää, ja siihen kalenteri antaa sopivan kimmokkeen 24 päivänä.

Saarella oma joulukalenteri on vielä hankkimatta.

– Mutta luotan, että ehdin vielä sellaisen hankkimaan! 

Tällaisiakin kalentereita markkinoilla on

Biotherm joulukalenteri

 • Hinta: 52,90 €
 • Sisältää: 24 kokeilukokoista tuotetta, kuten partavaahto, puhdistusvaahto normaali -ja sekaiholle, huulivoide, silmänympärysvoide, vartalonkuorinta, vartalovoide.
 • Tuotteidenarvo: 185,50 €
 • Kukamyy: Sokos.fi

Korukalenteri 2017

 • Hinta: 19,90 €
 • Sisältää: Koruja, kuvauksen mukaan ”uusi look jokaiselle kalenteripäivälle”.
 • Kukamyy: K-citymarket.fi

Joulukalenteri Bath&body collection for men, 2017

 • Hinta: 22,90 €
 • Sisältää: Ei kerrota nettisivulla.
 • Erikoista: Suunnattu erityisesti miehille.
 • Kukamyy: K-citymarket.fi

Kynsilakkajoulukalenteri 2017*

 • Hinta: 22,90 €
 • Sisältää 24 "kynsilakkayllätystä".
 • Kukamyy: K-citymarket.fi

 Nordqvist Teekalenteri

 • Hinta: 7,50 €
 • Sisältää: 24 maustettua mustaa-, valkoista ja vihreää teetä sekä rooibosta pyramidipussissa.
 • Kukamyy: Shop.nordqvist.fi

NYX Cosmetics Lippie Countdown -joulukalenteri

 • Hinta: 79,00 €
 • Sisältää: Minikokoisia huulipunia, huulikiiltoja ja huulivoiteita
 • Kukamyy: Sokos.fi

Yankee Candle -joulukalenteri, Wreath 2017

 • Hinta: 47,90 €
 • Sisältää: 24 kappaletta Yankee Candle tuoksutuikkuja ja yksi tuikkukippo.
 • Erikoista: Loppuunmyyty
 • Kukamyy: Sisustuskauppa.com

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.