Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Myllytontun piparipulla

Myllytontun Piparipulla
Myllytontun Piparipulla
Julkaistu 23.12.2010 09:46

Tässä reseptissä yhdistetään Piparitaikina ja Pullataikina. Saat herkullisia pullia, joita piparkakkutaikina mehevöittää.

1 iso pullakranssi
1 pkt Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g) tai Kauramurotaikinaa
1 pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (1 kg, pakaste)
Voiteluun: munaa
Pinnalle: raesokeria

Kaaviloi kohonnut pullataikina noin 60 x 30 cm:n suorakaiteeksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi erikseen piparkakkutaikinalevyt ohueksi yhtä suureksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Nosta ohut piparkakkutaikinalevy pullataikinalevyn päälle (ei haittaa, vaikka piparkakkutaikina repeilisi) ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa rullasta noin 1½ cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne kohoamaan sellaisenaan tai paperivuokiin uunipellille.

Mikäli et leikkaa rullasta viipaleita kokonaan irti, saat taikinasta ison joulukranssin kääntelemällä rullasta osittain irti leikatut viipaleet vuorotellen eri suuntiin ja kiertämällä rullan ympyräksi.

Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista kierrepullia 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia ja isoa kranssia 200-asteisen uunin alatasolla 35-40 minuuttia.

Taikinaa sisältävä pulla kestää normaalia pidempään mehevänä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendi
Moni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoin
Haaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriin
Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"
Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!
Tiettyjä huoltohommia kotona ei kannata yrittää itse – "Voi pahimmillaan maksaa tuhansia euroja"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:06
    Painonhallinta

    Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendi

  • 19:50
    Vaatteet

    Moni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoin

  • 18:55
    Jalokivet

    Haaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriin

  • 17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 15:57
    Takaisinvedot

    Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!