Myanmarissa sotilaat ampuivat kovilla mielenosoittajia vastaan – ainakin kolme kuoli

2:08
Tältä mielenosoitukset näyttivät Myanmarissa 17. helmikuuta.

Myanmarin Daweissa on kuollut ainakin kolme mielenosoittajaa, kun poliisi ja sotilaat ampuivat kovilla mielenosoituksen hajottamiseksi. Lisäksi ainakin 20 ihmistä loukkaantui kumiluodeista.

Sotilasjuntan turvallisuusjoukot ovat viime aikoina koventaneet otteitaan demokratiaa vaativia mielenosoituksia vastaan.

Mielenosoituksia vastaan on käytetty kumiluoteja, kyynelkaasua ja vesitykkejä, ja mielenosoittajia on paikoin ammuttu myös kovilla.

Eri puolilla maata on sunnuntaina ollut mittavia mielenosoituksia sotilasvallankaappausta vastaan. Yangonissa poliisi käytti kyynelkaasua mielenosoituksen hajottamiseksi.

Lauantaina poliisi otti Yangonissa kiinni useita mielenosoituksessa paikalla olleita, joukossa useita median edustajia. Valtion median mukaan viikonloppuna on otettu kiinni kaikkiaan liki 500 ihmistä.

Valtion mediat kertoivat myös, että maan YK-suurlähettiläs on erotettu. Kyaw Moe Tun piti lauantaina yleiskokouksessa puheen, jossa hän pyysi kansainväliseltä yhteisöltä tukea sotilasvallankaappauksen kukistamiseksi.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 28.2.2021 klo 8.46.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja