Muuttoauto

Muuttajalla on monta mahdollisuutta järjestää tavaroiden kuljetus vanhasta kodista uuteen. Suurilla paikkakunnilla on tarjolla kymmeniä muuttofirmoja ja autovuokraamoja. Päätöstä tehdessä ratkaisevaa on tavaran määrä, muuttomatkan pituus, asuntojen sijainti - ja tietysti raha.

Jos haluaa säästää rahaa, vaan ei hermoja, on halvin tapa tehdä kaikki itse perhepiirissä. Seuraavaksi halvin vaihtoehto on pyytää muutama raavas mies kantoavuksi ja lainata joltain tutulta pakettiautoa.

Jos ilmaista pakettiautoa ei kuitenkaan ole tyrkyllä, jää vaihtoehdoksi autonvuokraus. Alan yritykset löytyvät mm. puhelinluettelon keltaisilta sivuilta. Vuokra-autot on hinnoiteltu vuorokausihintaan ja viikonloppuhintaan. Jossain tapauksissa voi auton saada myös tuntiveloituksella.

Autovuokraamoista löytyy kaikkea pienistä pakettiautoista isoihin kuorma-autoihin. Kokopäätöstä tehdessä tulee huomioida paitsi hinta ja muuttokuorman suuruus, myös ajokortin kirjainyhdistelmät. Pienissä pakettiautoissa on se hyvä puoli, että niiden ajamiseen riittää tavallinen AB-kortti. Isoissa autoissa taas on se etu, ettei muuttoväliä tarvitse suhata kuin kertaalleen. Kun vain ajotaito riittää, kannattaa pidemmälle muutettaessa ilman muuta valita auto, johon kaikki tavara mahtuu kerralla. Toisaalta taas kannattaa huomioida asuntojen sijainti. Jos jompikumpi asunnoista on esimerkiksi kaupungin keskustassa, on järkevää valita auto, joka mahtuu ahtaista porttikongeista.

Varsinaisen autonvuokrauksen lisäksi on tarjolla erilaisia muuttopaketteja. Tällöin hintaan sisältyy auto ja kuljettaja-kantaja tai auto ja kaksi miestä. Paketit on hinnoiteltu tunneittain eikä niiden hintaan yleensä sisälly muuttolaatikoita - joskus kylläkin. Joka tapauksessa niitä kannattaa kysyä, sillä muuttopaketin ohessa saa laatikoiden hintaa luultavasti hilattua jonkin verran alaspäin.

Esimerkiksi Helsingissä kuorma-auto kuljettajalla maksaa reilu 70 euroa tunnilta ja seuraavilta tunneilta vajaa 50 euroa. Näin kolmen tunnin muutto maksaa jotakuinkin 170 euroa (ilman laatikoita). Kahdella miehellä vastaava paketti on noin 110 euroa tunnilta ja seuraavilta tunneilta reilu 70 euroa. Kolmen tunnin rupeaman hinnaksi tulee näin noin 250 euroa.

Tampereella taas voi saada auton kuljettajalla 50-70 euron tuntihintaan, jolloin kolmen tunnin muutto on noin 150-210 euroa. Kahden miehen ja auton tuntiveloitus liikkuu 70 euron ja reilun 85 euron välissä. Kolmen tunnin muutto olisi firmasta riippuen 210-255 euroa.

Oulussa auto-mies -yhdistelmästä veloitetaan reilu 50 euroa tunnilta. Kahden miehen ja auton vuokrauksen kohdalla hintahaitari kasvaa, kun tuntiveloitukset ovat reilusta 50 eurosta noin 75 euroon. Kolmen tunnin muutto olisi näin noin 150-215 euroa.

Turussa auto kuljettajalla irtoaa noin 50 eurolla tunnilta. Auto kahdella miehellä maksaa noin 75 euroa tunnilta.

Autojen vuokrissa tai muuttopakettien hinnoissa ei ole siis ole suuren suuria eroja. Perusteellinen vertailu tietysti kannattaa aina, joten jos vain kärsivällisyys riittää, puhelin käteen!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja