Muuttamassa uuteen kotiin? Vältä nämä sisustusmokat

Aloita uuden kodin sisustaminen rauhassa. Lue mokat, jotka ovat vältettävissä!

Oman kodin sisustus on pitkäikäinen projekti, johon kuuluu niin onnistumisia kuin pikkumokiakin. Jokaista sisustusmokaa ei kuitenkaan tarvitse oppia kantapään kautta.

Säästä lompakkoa ja hermojasi ja yritä välttää näitä Popsugar-sivuston listaamia sisustusvirheitä.

1. Maalaaminen ennen värin testausta

Näet kivan värin, josta pidät, joten ostat maalipurkin ja maalaat samantien olohuoneen seinät. Ei näin! Värit voivat näyttää täysin erilaisilta seinälläsi kuin värikartalla. Kannattaakin testata maalia seinään ja katsoa, miltä väri näyttää eri valaistuksissa. Maalausurakkasi saattaa viivästyä viikolla tai kahdella, mutta säästyt vääriltä ratkaisuilta ja ahdistukselta.

2. Ostat nukkamaton

Nukkamatot näyttävät ihanilta ja tuntuvat mukavilta, mutta niiden ongelma on se, että niistä irtoaa enemmän nukkaa kuin labradorinnoutajasta karvoja. Jotkut jaksavat toki imuroida päivittäin, mutta toisten mielestä vaiva ei ole sen arvoinen.

3. Asennat keittiöön marmoriset työtasot

Marmoritasot ovat niin kauniita, että harva pystyy niitä vastustamaan. Ne hankitaan miettimättä, ja pettymys voikin olla suuri, kun ensimmäiset naarmut ja tahrat ilmestyvät – eli hyvin pian. Kannattaa ennemmin harkita vaikkapa kvartsitasoja.

4. Sisustat erityisen räväkällä sohvalla

Olohuoneen istuimista tulee kerralla huomiotaherättävämpiä, kun hankit räikeänvärisiä tyynyjä tai vilttejä. Mutta jos ostat kirkkaanvärisen tai räikeäkuvioisen sohvan, olet sen kanssa jumissa. Se saattaa ostohetkellä vaikuttaa hyvinkin trendikkäältä päätökseltä, mutta muutama vuosi jälkeenpäin voi tuntua siltä kuin sohva pitäisi koko olohuonetta panttivankinaan dominoivalla olemuksellaan. Silloin viimeistään toivot, että olisit hankkinut sen neutraalimman värisenä.

5. Syöksyt suinpäin sisustamaan

Jos yrität sisustaa kaiken kerralla, teet virheen. Toki kaikkien huonekalujen laitto paikoilleen heti muuton jälkeen tuntuu hyvältä, mutta vain hetken. Kun olet asustellut hetken uudessa kodissasi, saatat huomata, etteivät ostamasi verhot peitäkään auringonvaloa ja törmäät huonekalukaupan kuvastossa paljon mukavamman näköiseen sohvaan kuin se, jonka hätäpäissäsi ostit. Lisäksi tajuat, että työhuoneen ja makuuhuoneen paikat pitäisi sittenkin olla toisinpäin. Olet kuitenkin jo tuhlannut niin suuren määrän rahaa sisustamiseen, ettei sinulla ole varaa muuttaa kodissasi enää mitään. Hyvät sisustussuunnitelmat vaativatkin aikaa, joten älä kiirehdi.

6. Lykkäät remontteja muuton jälkeiseen aikaan

Lattiat ovat naarmuilla ja keittiö uusimisen tarpeessa, mutta kannattaako muuttoa lykätä sen vuoksi, että saat ne uusittua? Vastaus on kyllä. Se, että asustelet vanhassa kodissasi vielä kuukauden sillä välin, kun uudessa kodissa remontoidaan, on paljon pienempi paha kuin se, että yrität asua remontin keskellä. Tai pahimmassa tapauksessa et saa remontteja enää tehtyä muutettuasi, kun sopivaa ajankohtaa ei vain tunnu enää löytyvän.

Lähde: Popsugar

Kiinnostaako koti- ja sisustusasiat? Tutustu Upeat skandikodit -sarjaan!

Lue myös:

    Uusimmat