Mainos

Muusikko Sami Saari: Intohimona kirpputorit ja kierrätys

Muusikko Sami Saari kävi Vapaalla ja Viihteellä -ohjelman Miesystävä-vieraana. Hän kertoi olevansa intohimoinen kirpputorien kiertäjä.

Sami Saari kertoi Radio Novan haastattelussa elävänsä hyvin kiireistä aikaa. Muusikolla voi parhaimmillaan olla samana päivänä kaksikin keikkaa.

– Elämä on nyt aika suhaamista. Mutta kyllä tykkään siitä, että on paljon toimintaa.

Saari kertoo olevansa kierrättäjä ja kirpputori-ihminen henkeen ja vereen. Hän on tänä syksynä mukana Ninni Poijärven kanssa Kierrätyskärki-kiertueella ja kierrättää tällä kertaa musiikkia, Toivo Kärjen sävelmiä, SPR:n Kontti-kierrätystavarataloissa.

Kaikki vanha kiehtoo

Saaren kirpputori-innostus juontaa juurensa nuoruusvuosista Tampereella.

– Olen Tampereelta kotoisin ja siellä oli Pelastusarmeijan kirpputoreja. Olin silloin jo kiinnostunut vanhasta musiikista. Diggailin bluesia ja katselin kuvia missä blues- äijillä oli pukuja päällä ja hattuja päässä. Niitähän ei tavallisista kaupoista saanut, mutta kirppareilta niitä löysin, Saari kertoo.

– Charles Chaplin oli minulle silloin myös tosi kova juttu ja hän innoitti vanhoihin pukuihin. Toisaalta kun en ole kooltani Veeti Kallion pahin kilpailija, joten tavallisista kaupoista oli hankala löytää sopivia kokoja. Kirppareilta löytyi kaikennäköistä hauskaa.

Saarelta kysytään mikä vanhassa kiehtoo. Mies sanoo, että häntä kiinnostaa erityisesti se kuinka tavarat kestävät aikaa.

– Kyllä minua on kaikki nämä vuodet ihmetyttänyt nykyajan kulutuskulttuuri. Miksi en voisi ostaa jonkun tavaran joka kestää kauemmin kuin viikon tai kuukauden.

Monet Saaren kitarat on tehty niin hyvin, että ne kestävät vuosikymmeniä ja muusikon mukaan paranevat vain ajan myötä.

– Olen varsinainen markkinatalouden kauhu koska en kuluta kauheasti, Saari kiteyttää.

Kuuntele koko haastattelu:

MIESYSTÄVÄ lauantaisin klo 14-15


MTV3 Helmi

Kuva: Anna Hämäläinen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.