Muusikko lähetyksessä: Näin Toivo Kärki ennusti minulle

Muusikko Matti Siitonen kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, miten yhteistyö Toivo Kärjen kanssa alkoi ja mitä Kärki tiesi Fredin tulevaisuudesta.

Laulaja ja säveltäjä Matti "Fredi" Siitonen on Toivo Kärjen kasvatteja. Kaikki sai alkunsa, kun Kivikasvot-kvartetti löi hynttyyt yhteen RUK:ssa.

– Topi Kärki oli Ismo Sajakorven isän soittokavereita. Sitä kautta tuli viesti, että haettiin folk-lauluyhtyettä. Lähetimme sinne magnetofoninauhan. Topi Kärki kuunteli sen ja kysyi heti, kuka on tenori ja voiko hän tulla minun luokseni, Siitonen sanoi.

– Kun armeija oli loppu vuonna 1965, minä menin Topi Kärjen juttusille. Nuoren miehen innokkuudella sanoin heti – koska olin kuullut, millainen Topi on – että minähän en sitten sinun tangojasi ala laulaa, Siitonen muisteli.

Sitä Kärki ei tahtonutkaan. He juttelivat aikansa ja Siitonen kirjoitti viiden vuoden sopimuksen Musiikki-Fazerin kanssa.

– Juuri kun olin lähdössä ovesta ulos, Topi sanoi: "Ala sitten myös säveltää, koska tulet sitä kuitenkin tekemään". Kysyin, että mistä tiedät. Topi vastasi: "Minä olen noitien sukua Pohjois-Karjalasta, kyllä minä tiedän", Siitonen kertoi.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, mitä Kivikasvoille kuuluu nyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja