Muumipapan ääni, näyttelijä Matti Ruohola on poissa – näin "Muumimamma" muistelee

Muumipapan äänestä tunnettu näyttelijä Matti Ruohola on kuollut, uutisoi Iltalehti. Muumimammalle äänensä antanut Ulla Tapaninen muistelee nauhoitusaikoja.

Iltalehti uutisoi myöhään maanantai-iltana näyttelijä Matti Ruoholan kuolleen. Ruohola menehtyi Helsingissä helmikuussa 73 vuoden iässä.

Ruohola ehti urallaan esiintyä lukuisissa kotimaisissa elokuvissa, komedioissa ja lastenohjelmissa. Hän näytteli muun muassa elokuvissa Mies, joka ei osannut sanoa ei, Pekka Puupää poliisina sekä Likainen puolitusina. Ruohola esiintyi myös televisiosarjoissa Lasten ruutu ja Meille tulee vauva.

Ääninäyttelijänä moni tunnisti Ruoholan lempeän muumipapan roolistaan Muumilaakson tarinoita -sarjassa. Lisäksi hän antoi äänensä muun muassa Haisulille ja Posteljoonille sekä Maija Mehiläisen Flip-heinäsirkalle. Ruoholalle myönnettiin taiteilijaeläke vuonna 2013.

Ulla "Muumimamma" Tapaninen: Yksi on joukosta poissa

Muuumilaakson tarinoita -sarjan nauhoituksista on nyt aikaa lähes 20 vuotta. Äänien nauhoitukset tehtiin eri aikoihin, joten Tapaninen ei varsinaisesti tuntenut muumipapan äänestä tunnettua näyttelijä Matti Ruoholaa. Tapaninen on kuitenkin samaa mieltä monien Muumi-fanien kanssa, Ruoholan ääni sopi hienosti herttaiselle muumipapalle.

– Olimme Ruoholan kanssa sellaisia hyvän päivän tuttuja. Muumipapan rooli oli kyllä passeli rooli miehelle, hän oli sellainen rauhallinen ja turvallinen tuumiskelija. Nyt yksi on joukosta poissa, kuten elämässäkin

Tapanisella itsellään on lämpimiä muistoja sarjan nauhoituksista.

– Sehän oli iso sarja ja sitä oli mukava tehdä. Studiossa oli mukava tunnelma, se toivottavasti välittyi myös itse ohjelmaan. Vaikka yksi on joukosta poissa, jatkavat hahmot varmasti elonaa. Jos uusia nauhoituksia tehdään, tulee mukaan varmasti myös uusia näyttelijöitä, Tapaninen miettii.

Elokuvaohjaaja - ja tuottaja Visa Mäkinen teki Ruoholan kanssa yhteistyötä muun muassa elokuvissa Pi pi pil... pilleri, Pekka Puupää poliisina, Likainen puolitusina sekä Agentti 000 ja kuoleman kurvit. Mäkinen muistelee ystäväänsä lämpimästi MTV.fille:

– Tein Matin kanssa yhteistyötä 10–15 vuoden ajan, hän oli monissa pitkissä elokuvissa mukana. Matti oli hyvin sympaattinen, hän toi aina ilon paikalle saapuessaan kuvauksiin. Moni näistä ystävistä on lähtenyt pois, Mäkinen suree.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja