Mustikkapiirakka

Kesän marja-aika on alkanut. Mikäpä on sen ihanampaa kuin käyttää marjat leivontaan. Tässä resepti mustikkapiirikalle, jonka pohjana on käytetty pakasteena myytävää valmista pullataikinaa. Mustikkametsään lähtiessä kannattaa laittaa jäiset pullataikinalevyt pellille sulamaan huoneenlämpöön ja metsästä tullessa on kohonnut pohja valmiina.

Mustikkapiirakka

Uunipellinen

  • 2 pkt Pullataikinalevyjä (12 kpl)
  • 6-8 dl mustikoita
  • 2-3 rkl sämpyläjauhoseosta
  • 1dl hillosokeria
  • Voiteluun:
  • kananmuna

Levitä 10 kpl pullataikinalevyjä vierekkäin pellille täyttäen pellin. Levyjen määrä riippuu pellin koosta, sulaneita levyjä voi myös venyttää painellen pellille sopivaksi. Nipistä sulaneet levyt yhteen reunoistaan yhdeksi isoksi piirakkapohjaksi uunipellille sopivaksi. Muodosta piirakkaan pienet reunat eli venytä taikinaa hieman myös pellin reunoille. Laita pelti lämpimään paikkaan ja anna levyjen kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40 asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä 45 min - 1 tunnin ajan.

Jätä kaksi levyä kohoamaan leivinpaperin päälle leivinliinan alle. Niistä voi ottaa piirakan päälle koristenauhoja. Voit myös kohottaa piirakkapohjaa huoneen lämmössä, tällöin aikaa kuluu pidempään, esim. yön yli tai mustikkametsäkeikan ajan.

Sekoita mustikat, sämpyläjauhot ja hillosokeria kulhossa ja levitä kohonneen pullapohjan päälle. Ota erikseen kohoamaan jääneistä levyistä taikinapyörällä nauhoja, yhdestä levystä saa n. 6 pitkää pullanauhaa.

Venytä nauhat piirakan päälle vinoittain niin, että piirakkaan muodostuu verkkokuvio. Voitele nauhat ja reunat kananmunalla.

Paista 175-200 asteisen uunin keskitasolla n. 30 min

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat