Mustikkapiirakka 23.8.2001

Toim. Kaarina Roininen

Mustikkapiirakka

1,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl maitoa
125 g sulatettua margariinia tai voita
2 tl hienonnettua kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Väliin:

3 dl mustikoita
0,5 dl sokeria

Pinnalle:

raesokeria, mantelilastuja tai tomusokeria
1. Sekoita keskenään esim. puuhaarukalla sokeri ja munat.
2. Lisää joukkoon maito, sulatettu ja vähän jäähtynyt rasva sekä kardemumma.
3. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
4. Kaada kolmasosa taikinasta tasapohjaiseen voideltuun vuokaan.
5. Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista. Tee toinen kerros samalla tavalla.
6. Levitä loput taikinasta päälle ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja.
7. Paista leivonnainen 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-55 minuuttia.
8. Anna jäähtyä 20 minuuttia vuoassa ja kumoa ensin toiselle lautaselle ja sitten tarjoiluastiaan niin että paistopinta tulee päälle. Anna jäähtyä.
9. Jos jätit pullan pinnan koristelematta niin siivilöi juuri ennen tarjoilua päälle tomusokeria.

Lue myös:

    Uusimmat