Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mustikkapiirakka 23.8.2001

Julkaistu 23.08.2001 11:36

Toim. Kaarina Roininen

Mustikkapiirakka

1,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl maitoa
125 g sulatettua margariinia tai voita
2 tl hienonnettua kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Väliin:

3 dl mustikoita
0,5 dl sokeria

Pinnalle:

raesokeria, mantelilastuja tai tomusokeria
1. Sekoita keskenään esim. puuhaarukalla sokeri ja munat.
2. Lisää joukkoon maito, sulatettu ja vähän jäähtynyt rasva sekä kardemumma.
3. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
4. Kaada kolmasosa taikinasta tasapohjaiseen voideltuun vuokaan.
5. Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista. Tee toinen kerros samalla tavalla.
6. Levitä loput taikinasta päälle ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja.
7. Paista leivonnainen 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-55 minuuttia.
8. Anna jäähtyä 20 minuuttia vuoassa ja kumoa ensin toiselle lautaselle ja sitten tarjoiluastiaan niin että paistopinta tulee päälle. Anna jäähtyä.
9. Jos jätit pullan pinnan koristelematta niin siivilöi juuri ennen tarjoilua päälle tomusokeria.

Lisää aiheesta:

Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistäYmmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä