Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mustikkapiirakka 23.8.2001

Julkaistu 23.08.2001 11:36

Toim. Kaarina Roininen

Mustikkapiirakka

1,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl maitoa
125 g sulatettua margariinia tai voita
2 tl hienonnettua kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Väliin:

3 dl mustikoita
0,5 dl sokeria

Pinnalle:

raesokeria, mantelilastuja tai tomusokeria
1. Sekoita keskenään esim. puuhaarukalla sokeri ja munat.
2. Lisää joukkoon maito, sulatettu ja vähän jäähtynyt rasva sekä kardemumma.
3. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
4. Kaada kolmasosa taikinasta tasapohjaiseen voideltuun vuokaan.
5. Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista. Tee toinen kerros samalla tavalla.
6. Levitä loput taikinasta päälle ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja.
7. Paista leivonnainen 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-55 minuuttia.
8. Anna jäähtyä 20 minuuttia vuoassa ja kumoa ensin toiselle lautaselle ja sitten tarjoiluastiaan niin että paistopinta tulee päälle. Anna jäähtyä.
9. Jos jätit pullan pinnan koristelematta niin siivilöi juuri ennen tarjoilua päälle tomusokeria.

Lisää aiheesta:

Pipareiden makutestissä ylivoimainen voittaja – makuerot yllättivätPalkittu suomalaiskeksintö huijaa puhelinhuijareita – tästä on kyseInfluenssakausi käynnistynyt kunnolla – "Herkimmin tarttuvia viruksia"Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistäMoni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video Helsingistä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:52
    Halpa vs. kallis

    Pipareiden makutestissä ylivoimainen voittaja – makuerot yllättivät

  • 06:13
    Huijaukset

    Palkittu suomalaiskeksintö huijaa puhelinhuijareita – tästä on kyse

  • Eilen18:38
    Influenssa

    Influenssakausi käynnistynyt kunnolla – "Herkimmin tarttuvia viruksia"

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistä

  • Eilen12:27
    Joulu

    Moni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"